930 x122 grota rece

DNSC

Atenție! Mesaj important pentru clienții Transelectrica

Atenție! Mesaj important pentru clienții Transelectrica

Citiți și: Fraude pe Facebook!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă cu privire la un nou val de atacuri de tip phishing / scam propagate prin intermediul SMS-urilor către români. Hackerii se folosesc de imaginea companiei Transelectrica.

Astfel, printr-un SMS, clienții primesc facturi false și sunt amenințați că vor fi deconectați dacă nu le plătesc. În partea de jos a mesajului se află și un link.

Citiți și: Imaginea Știrilor ProTV, folosită pentru înșelăciuni online

Dacă utilizatorii îl accesează, sunt redicționați către un site de phishing care cere și colectează date sensibile (personale și de card), acestea ajungând în posesia atacatorilor.

Atenție! Mesaj important! DNSC transmite:

„Echipa DNSC vă supune atenției un nou val de atacuri de tip phishing / scam propagate prin intermediul SMS-urilor către utilizatori din România.

Campania impersonează compania Transelectrica și folosește scenariul deconectării serviciilor pentru neplată, așa cum se poate observa din imaginile atașate.

Odată ce potențiala victimă accesează link-ul din curiozitate, este redirecționată către un site de phishing cere și colectează date sensibile (personale și de card), acestea ajungând în posesia atacatorilor.

Deși conține elemente de identitate vizuală corespondente Transelectrica, este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, dacă citim numele de domeniu al site-ului pe care suntem trimiși (ithmeony[.]space)!

Textul mesajului este unul care nu respectă în totalitate rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă, fără a fi adaptat.

– Verificați mereu sursa mesajelor, înainte de a face o acțiune care v-ar putea pune în pericol datele

– Atunci când nu sunteți siguri că ar fi trebuit să primiți un mesaj, verificați transmiterea lui de către expeditor pe canalele de comunicare alternative

– Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, atunci când aveți dubii

– Nu furnizați date personale, date de autentificare sau date financiare la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.

-Dacă ați furnizat din neatenție date de card, este important să anunțați imediat banca. Dacă vi s-au furat bani din cont, depuneți o plângere la Poliție (online sau la cea mai apropiată secție)”

Foto principal: descriptiv/ Sursă: investenergy.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90