New Profesional Consult 930 x 122

DNSC

Avertisment! O nouă înșelătorie circulă în online

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), avertizează că un nou tip de înșelătorie circulă în mediul online. Hackerii se folosesc de identitatea vizuală a unor publicații online cunoscute, pentru a crea site-uri asemănătoare, cu scopul de a culege date personale.

Citiți și: Atenție! O nouă înșelătorie!

DNSC transmite:

„Atenție la știrile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România!

Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, prin care atacatorii promovează scam-uri cu false oportunități rapide de a obține o importantă sumă de bani, într-un timp foarte scurt.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Și de această dată, textul în limba română este unul precis construit.

În realitate, folosindu-se de mirajul câștigului rapid, atacatorii redirecționează potențialele victime către site-uri de phishing, site-uri clonă care arată similar cu cele oficiale ale unor companii sau chiar organizații media din România.

Aceste site-uri sunt controlate de infractorii cibernetici, iar datele introduse aici ajung în posesia atacatorilor, dacă utilizatorii creduli cad în capcana atacatorilor și furnizează informații sensibile.

Pentru început, atacatorii colectează date personale – nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Ulterior, cel mai probabil, utilizatorii care au introdus date pe astfel de pagini de phishing vor fi contactați pe mail sau telefonic pentru false oportunități de investiții.

Prin acest ultim pas, infractorii vor încerca să vă fure datele de card sau să vă determine să faceți o plată din contul dvs.

– Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

– Verificați mereu sursa informației, a mesajului primit, precum și adresa site-urilor pe care le vizitați, înainte de a acționa

– Evitați accesarea link-urilor din mesajele nesolicitate, fără a le verifica cu o soluție de securitate

– Atenție la apelurile sau mesajele care vă îndeamnă să faceți anumite acțiuni online precum furnizarea de date, abonarea la anumite servicii sau deschiderea unor conturi noi!”

Foto principal: descriptiv/ Sursă: stirilekanald.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache