930X122 MAIA

gunoi

ATENȚIE! NU DEPUI LA TIMP DECLARAȚIA PENTRU TAXA DE SALUBRIZARE, PLĂTEȘTI PENTRU 7 PERSOANE

Dacă nu depui declarația fiscală pentru stabilirea noii taxe de salubrizare (cu indicarea numărului membrilor familiei), va trebui să plătești cât pentru 7 persoane.

Citiți și: Nesimțire mare! Filmat când aruncă gunoiul pe marginea drumului, lângă Pitești

Asta s-a decis astăzi, în ședința Consiliului Local Pitești.

Reglementările anunțate anterior stipulau că cei care au în proprietate clădiri (case, apartamente, garsoniere), situate în Municipiul Pitești, au obligația depunerii declarației fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare, iar în cazul nedepunerii în termen, obligația de plată se va stabili din oficiu, pentru fiecare clădire, pe baza estimării unui număr de 3 persoane, urmând ca după depunerea declarației fiscale de către contribuabili să se efectueze modificări.

Citiți și: Pitești. Mizerie cât cuprinde! Au fost prinși în flagrant!

Aleșii locali au considerat că estimarea i-ar avantaja pe cei cu familii mai numeroase, care vor prefera să fie taxați pentru maximum 3 persoane (dacă au 4, 5, 6, 7 sau mai mulți membri), așa că au adaptat lucrurile din mers.

Altfel spus, dacă nu vrei să riști să te trezești cu suprataxă, e musai să depui declarația. Nu știm dacă aleșii locali s-au gândit ce impact va avea hotărârea asupra batrânilor care trăiesc singuri sau în cuplu, care nu au acces la tehnologia online și care, din motive obiective nici fizic nu vor putea depune la timp declarația, când se vor trezi că vor avea de plată cât pentru 7 persoane.

Primăria Municipiului Pitești a anunțat recent prelungirea, cu cel puțin două luni, a perioadei de depunere a declarației fiscale pentru stabilirea taxei de salubrizare pentru persoane fizice, măsură ce urmează a fi aprobată în ședința Consiliului Local din luna iunie 2020.
Astfel, declarațiile vor putea fi depuse până la data de 30.09.2020, la centrele de încasare, dar se pot depune și prin mijloacele de transmitere la distanță : prin fax (la numărul 0248.21.21.66) ; prin poștă (pe adresa: Pitești, str. Victoriei, nr. 24) ; prin intermediul site-ului web al instituției, disponibil la adresa www.primariapitesti.ro, opțiunea Servicii electronice – Depunere ONLINE. Declarație TAXĂ SALUBRIZARE; de asemenea, declarațiile vor putea fi depuse și prin intermediul asociațiilor de proprietari.
Pentru depunerea declarației, se completează datele solicitate, se atașează documentele necesare, după care se apasă butonul „Depunere solicitare”.
Declarațiile se pot depune și prin poștă electronică la adresa de email primaria@primariapitesti.ro.

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90