New Profesional Consult 930 x 122

avertisment

Atenție! Produse livrate doar cu avertisment

Atenție! Produse livrate doar cu avertisment
Cu scopul reducerii consumului de tutun (sub orice formă) în rândul tinerilor, la Parlament a fost înregistrat recent un proiect legislativ prin care se interzice vânzarea prin automate și către cei ce nu au încă 18 ani a țigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru țigarete ori dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului.
În plus, proiectul de lege stabilește o serie de reguli speciale la livrarea acestor produse prin serviciile poștale sau de curierat.
Astfel, pe lângă interdicția de vânzare a tuturor categoriilor de produse care conțin tutun prin automate sau către tinerii care nu au împlinit încă vârsta majoratului, proiectul legislativ de la Senat prevede o serie de noi reguli, ce se vor aplica în cazul expedierii acestor produse prin servicii poștale sau de curierat.
Concret, livrarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului se va putea face doar dacă pe colet apare un mesaj de avertizare în legătură cu conținutul acestuia.
Practic, pe colet va trebui să apară, cât mai lizibil, mesajul “ATENȚIE! ACEST PACHET CONȚINE PRODUSE DIN TUTUN ȘI/ SAU PRODUSE CARE CONȚIN NICOTINĂ”.
În plus, atunci când predă coletul, curierul va trebui să verifice datele de identificare și vârsta destinatarului, prin compararea datelor înscrise pe colet cu cele din actul de identitate prezentat.

Atenție! Produse livrate doar cu avertisment

Dacă datele nu corespund, curierul va returna coletul firmei expeditoare, aceasta fiind obligată, în cazul unei plăți în avans, să restituie destinatarului suma plătită, din care se scad cheltuielile de transport.
Interesant e faptul că viitoarea lege pune în sarcina reprezentantului firmei de curierat legitimarea destinatarului (pentru a vedea dacă îndeplinește condițiile de vârstă), acest lucru fiind rezervat, de principiu, angajaților Ministerului Afacerilor Interne.
Cel mai probabil, în cazul refuzului prezentării unui act de identitate, curierul va apela la procedura de mai sus, respectiv nu va preda coletul.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90