NOR CURIER 930X122

pandemie

Avertisment dur! O nouă variantă de Omicron, cea mai contagioasă din istorie

După doi ani de pandemie, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț dur pentru populație.

Citiți și: Polițiștii, puși să plătească pentru amenzile date în pandemie!

OMS susține că XE este noua variantă de Omicron și ar putea fi cea mai contagioasă din istorie.

În timp ce majoritatea țărilor au renunțat la restricțiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, specialiștii avertizează că pandemia este departe de a se încheia, iar virusul încă există.

Citiți și: Poliția Argeș atenționează: Pandemia nu ia pauză de sărbători!

OMS a mai anunțat, de asemenea, că în total au apărut trei noi variante desemnate ca XD, XF și XE, ultima fiind și cea mai periculoasă.

XD și XF sunt combinații dintre Delta și Omicron, în timp ce XE este rezultată din combinația dintre varianta originală a Omicron (BA.1) și BA.2.

Prima depistare a acestei noi mutații a Covid-19 a avut loc pe data de 19 ianuarie în Marea Britanie, iar de atunci și până în prezent au fost confirmate nu mai puțin de 637 de cazuri în țară, iar XE a ajuns în Thailanda și Israel, scrie BZI.ro.

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății au afirmat că există o lipsă de cercetări pentru a determina pericolul XE, dar ar putea fi cea mai transmisibilă variantă de până acum, potrivit aceleiași surse.

Sursă: BZI.ro

Foto descriptiv: Economica.net

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3