SMART KIDS 930X122

bnr

BNR lansează o nouă monedă din aur

Astăzi, 19 decembrie, BNR lansează, în circuitul numismatic, o nouă monedă. Aceasta este din aur, cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale, potrivit unui comunicat al BNR.

Citiți și: Apare o nouă monedă!

BNR nu este la prima emisie numismatică de colecție. În ultimii ani Banca centrală a mai emis monede noi, dar nu pentru circuit, ci pentru colecționari.

Aversul monedei prezintă vasul octogonal din Tezaurul de la Pietroasa, inscripția „ROMANIA”, în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2022” și stema României.

Citiți și: CE FIRMĂ VA REABILITA SEDIUL BNR ARGEȘ

Reversul monedei prezintă cele două vase poligonale din Tezaurul de la Pietroasa și inscripțiile în arc de cerc „TEZAURUL DE LA PIETROASA” și „VASELE POLIGONALE”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 580,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90