930X122 MAIA

aro

Imagine de arhivă cu „Jeep-ul” românesc, produs în Argeş

Agerpres a publicat săptămâna aceasta o fotografie de arhivă în care sunt prezentate mai multe vehicule în Secţia de montaj din cadrul Întreprinderii Mecanice Muscel ARO Câmpulung Muscel (anul 1972).

Citiți și: Un ARO incredibil! Legătură cu Mercedes!

Este o imagine care stârnit sute de reacţii, comentarii şi puternice sentimente de regret, în special în rândul muscelenilor care au trăit istoria ARO şi, până la urmă, a tuturor românilor care au apreciat aceste maşini.

 

Citiți și: Un exemplar rar de ARO, scos la vânzare

 

ARO şi-a început producţia în anul 1957 şi a fabricat peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 ţări (înainte de Revoluţie, 90% din producţie era exportată).

Automobilul de teren a ieşit din fabricaţie în anul 2003. În septembrie 2003 statul român a vândut, pentru preţul de 180.000 de dolari, 68,7% din firma ARO companiei americane „Cross Lander”, deţinută de John Perez. În contractul de privatizare erau prevăzute investiţii de 2 milioane de dolari. Nu s-a făcut, însă, nicio investiţie, iar echipamentul ARO a fost vândut.

(Sursa foto: Facebook – AGERPRES)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA