930 x122 grota rece

duster

(VIDEO) RUȘINOS! DUSTER, REZULTAT CATASTROFAL LA TESTE

Duster, rezultat catastrofal la teste.

Citiți și: Dacia Duster ia fața unor mărci consacrate!

„Renault-ul Duster a fost testat de către cei de la Global NCAP. SUV-ul a picat cu brio după ce specialiștii i-au acordat zero stele pentru protecția adulților și numai două stele pentru protecția copiilor.

Citiți și: Foto spion: Apare Dacia la care nu se aștepta nimeni! Va fi ceva nemaivăzut!

India este o piață destul de importantă de desfacere pentru francezii de la Renault, însă standardele privind siguranța rutieră din această țară lasă foarte mult de dorit. Tocmai de aceea, un model construit special pentru această țară nu va trece niciodată testele de siguranță din Europa sau din Statele Unite ale Americii, spre exemplu.

Pentru a schimba acest lucru și mai ales pentru a se asigura că indienii nu vor mai primi adevărate capcane pe roți, organizația Global NCAP a pornit o campanie în cadrul căreia testează diferite modele construite pentru piața din India, pentru a trage un semnal de alarmă.

Cel mai recent exemplu este Renault-ul Duster. SUV-ul a fost testat în varianta sa de bază, care în țara asiatică se vinde fără niciun airbag. Așa cum era de așteptat, rezultatul a fost unul dezastruos.

Specialiștii i-au acordat zero stele pentru protecția adulților și numai două stele pentru protecția copiilor. David Ward, secretar general Global NCAP, a declarat că „Este deranjant că în timpul UN Road Safety Week dăm din nou peste un model care primește zero stele în cadrul testelor de siguranță din India. Renault produce Duster-ul pentru mai multe piețe, însă pare să nu îl deranjeze că această versiune pentru India pică cu brio la siguranță.

Constructorul francez de automobile a reacționat imediat și le-a cerut celor de la Global NCAP să testeze o altă versiune a SUV-ului, care este dotată cu un airbag. Surpriza a fost că și cu aceasta au fost probleme. În urma testelor, specialiștii i-au acordat 3 stele pentru protecția adulților, numai că același model a fost testat și de către cei de la Latin NCAP, unde a obținut 4 stele.

După mai multe investigații, inginerii au descoperit că mărimea airbag-ului diferă și că pentru piața din India acesta este mai mic decât trebuie. Ward este de părere că „(…) Un model cu un airbag de mărime corespunzătoare ar trebui oferit în standard.(Articol preluat de pe https://www.4tuning.ro/. Articolul poate fi citit aici: https://www.4tuning.ro/crash-test/rezultat-dezastruos-pentru-duster-la-testele-global-ncap-specialistii-i-au-acordat-0-stele-34729.html, editare și titlu: http://epitesti.ro/)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90