930 x122 grota rece

atelier

ATELIER DE OLĂRIT-CERAMICA DE CUCUTENI LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti vor organiza în perioada 29 iunie-3 iulie atelierul de creaţie populară „Arta olăritului-Ceramica de Cucuteni”, ediţia a V-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.

Citiți și: Sesizare de incendiu la un atelier din Argeș

Atelierul se va desfășura în cadrul programului educațional-cultural „Vacanța de vară la… țară”.

La atelierul de creaţie vor participa şcolari şi preşcolari de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş. Deschiderea taberei va avea loc luni, 29 iunie, de la ora 10, în parcul domeniului Goleşti.

Citiți și: Pitești: Atelier de creație gratuit pentru copii, în Piața Primăriei

Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul din apropierea Iaşiului în care în 1884 s-au descoperit primele vestigii. Arta ceramicii de Cucuteni nu a fost întrecută vreodată prin rafinament, forme şi cromatică, tehnica neolitică de modelare manuală, pictare şi ardere făcând ca vasele create să fie singulare, chiar dacă se încearcă repetarea formei şi a culorilor. Datorită acestei tehnici, pereţii vasului sunt foarte subţiri, de la 2 mm la 1, 5 cm, în funcţie de dimensiunea acestuia. Albul, roşul, negrul, precum şi alte nuanţe pornind de la acestea, ca urmare a arderii vasului la temperaturi diferite, conferă vaselor eleganţă şi o deosebită bogăţie de semnificaţii spirituale.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3