Donaris 930 x 122

Balkanamera Jazz Quartet

JAZZ LATINO-DOBROGEANO-BALCANIC LA BIBLIOTECĂ

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești organizează concertul Jazz & Poetry, susținut de trupa Balkanamera Jazz Quartet. Pe acordurile muzicale ale formației, poetele Amelia Stănescu și Lucreția Picui vor recita versuri din creația proprie.

Citiți și: O directoare s-a omorât în instituția pe care o conducea

Balkanamera Jazz Quartet este un proiect muzical inițiat de bateristul și percuționistul de jazz & blues Corneliu Stroe în anul 2010, proiect la care au colaborat muzicieni de marcă din jazz-ul românesc și nu numai. Trupa cântă un jazz latino, combinat cu elemente din folclorul românesc dobrogean, precum și din cel balcanic, din zona grecească, turcească și bulgărească. Formația a avut numeroase participări la festivaluri de jazz din țară și din străinătate și apariții în emisiuni TV. În acest an trupa a susținut un concert extraordinar la Sala Radio, alături de Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor.

Componența trupei este următoarea: Corneliu Stroe – baterie, percuții latino & balcano, Liviu Mărculescu – trombon, duduk, percuții, aranjamente muzicale și compoziții, Elena Gatcin (din Republica Moldova) – pian și voce și Eugen Amarandei – contrabass electric și sax bariton.

Citiți și: SILVESTRU VOINESCU, OMUL ȘI DIRECTORUL DE 5 STELE

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Bibliotecii sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 18.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3