Donaris 930 x 122

biblioteca

UN CAZAN DE POVESTE, O CARTE ȘI ZECI DE BALOANE LA BIBLIOTECĂ

Gabriel Cazan, speolog, colecţionar de muzică rock și jazz, ba chiar și de cactuși, mare iubitor de natură şi autor de proză SF, un om de poveste, şi-a lansat aseară cartea “Negustorul de aer”. La lansare, care a avut loc la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” din Piteşti, i-au fost alături soţia, actrița Luminiţa Borta, fiica lor, Ania Cazan, prieteni, directorul instituției, Octavian Mihail Sachelarie, şi un public numeros. Este cea de a șaptea carte scrisă de Cazan.

Citiți și: Actriță din Pitești „săltată” de DNA!

„Din ce a scris Gabi până acum, este cartea mea preferată! Cartea are un „acoperiş” de SF. De asemenea, personajele și locul în care se întâmplă… Relaţiile dintre oameni sunt, însă, foarte fireşti, iar atunci cartea se citeşte uşor. Mi-a făcut plăcere să o citesc. Are un fel de energie foarte bună! Pe mine m-a „prins” de la primele pagini.”, a mărturisit Luminiţa Borta, actriță a Teatrului „Alexandru Davila”. Pasionat de natură și din dorinţa de a-i face pe oameni să înţeleagă exact ce se întâmplă cu mediul în care trăiesc, autorul are un mesaj pentru semenii săi: ”Îmi place pământul pe care trăiesc. Pentru asta am militat tot timpul: ca pământul să fie curat și să avem grijă de el, ca o fiinţă. Noi trebuie să iubim pământul, pentru că este cel care ne îngăduie să trăim pe el.” În carte sunt descrise peisaje apocaliptice, dar care pot deveni o realitate în viitor dacă omul va continua, iresponsabil, să-și bată joc de planetă: pământul este extrem de poluat, copacii au dispărut, apa este o raritate, locuinţele sunt biete containere, iar lumea e populată  de roboţi umanizaţi.

Cei prezenţi la lansare au avut parte şi de o surpriză. Gabriel Cazan le-a oferit baloane umflate cu aer în schimbul unui gând frumos scris într-un caiet. Nu a lipsit sesiunea de autografe, de care s-au bucurat de la copii până la persoane de vârsta a treia. Autorul a dăruit cărți cu titlu gratuit. Cartea poate fi găsită în librării, însoțită de un CD cu muzică de cea mai bună calitate, de la clasică la rock progresiv.

Citiți și: „Strada Trivale a devenit o parcare (gratuită). Suntem cu nervii în batistă!”

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3