Donaris 930 x 122

17 mai

PORȚI DESCHISE LA MUZEUL GOLEȘTI

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeș) îşi așteaptă publicul vizitator sâmbătă, 17 mai, între orele 9 și 24. Este ziua în care instituția participă la Noaptea muzeelor, eveniment internațional inclus, încă din anul 2010, în agenda manifestărilor anuale, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Citiți și: Expoziție impresionantă, vernisată la Muzeul Golești

Cei interesați sunt invitaţi să viziteze ansamblul feudal fortificat, în incinta căruia se află Şcoala Slobodă Obştească (prima şcoală superioară în limba română din mediul rural din Țara Românească), Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Bolniţa banului Radu Golescu, Arhondaricul în care se prezintă istoria Goleştilor și baia turcească din secolul al XVIII-lea. De asemenea, până la ora 21 va fi permis accesul și în muzeul în aer liber, un valoros sat românesc de secol XIX, cu gospodării viticole și pomicole din România. Ghidajul în spaţiile muzeale va fi asigurat de muzeografi şi liceeni de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Pitești, îmbrăcaţi în costume de epocă şi port popular. În cadrul programului special al acestei zile vizitatorii vor avea prilejul să asiste la reconstituirea unei lecții de școală veche, prezentată de elevi de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, tot din Pitești. Programul este următorul:

orele 9-24 – Ziua porţilor deschise şi Noaptea muzeelor (acces liber la expoziţiile de bază ale muzeului)

Citiți și: ATELIERE DE IARNĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

orele 12-13 – Reconstituirea unei lecții de școală veche, prezentată de elevi ai Colegiului Naţional „Zinca Golescu”

orele 12-14 – Arta confecţionării ţesăturilor din lână (atelier de creaţie populară)

orele 14-16 – Spectacol artistic prezentat de elevii Liceului de Artă „Dinu Lipatti”

orele 16-17 – Spectacol folcloric cu ansamblul „Micii lăutari”, din comuna Priboieni

orele 20-21 – Concert extraordinar susţinut de corul Ars Nova.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3