NOR CURIER 930X122

adr sud muntenia

ADR SUD MUNTENIA, 20 DE ANI. EVENIMENT LA MUZEUL GOLEȘTI

ADR Sud Muntenia, 20 de ani. Eveniment la Muzeul Golești. Vineri, 21 septembrie 2018, de la ora 10, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va marca 20 de ani de activitate.

Citiți și: Expoziție impresionantă, vernisată la Muzeul Golești

La eveniment sunt invitați să participe membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională de la înființare și până în prezent, partenerii și beneficiarii de fonduri, parlamentari din Regiunea Sud Muntenia și reprezentanți ai administrațiilor publice centrale, județene și locale.

Înființată în 1999, la iniţiativa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, ADR Sud Muntenia are ca principal scop sprijinirea dezvoltării durabile a regiunii şi îmbunătățirea condiţiilor de trai ale locuitorilor din cele șapte județe din componență: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Prahova.

Citiți și: ATELIERE DE IARNĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Alături de Agenție s-a aflat întotdeauna și Consiliul pentru Dezvoltare Regională (a cărui președinție aparține în prezent județului Argeș), care este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, constituit şi funcționând pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare care decurg din politicile de dezvoltare regională.

În activitatea sa, ADR Sud Muntenia s-a implicat în implementarea a peste 1.600 de proiecte, care au fost derulate prin 13 programe de preaderare PHARE şi alte programe naţionale şi 2 programe postaderare POR şi POS CCE, proiecte care au reuşit să acopere întreaga gamă de activităţi din sectorul social şi din cel economic: infrastructura rutieră, urbană, turistică, patrimoniul cultural, dezvoltarea sectorului privat, proiecte de dezvoltare a resurselor umane şi, nu în ultimul rând, de dezvoltare a serviciilor sociale şi medicale.

Potrivit directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, din datele statistice aferente contractelor de finanțate semnate până în luna februarie a acestui an, în județul Argeș, în decursul celor 20 de ani de la înființarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prin intermediul și cu sprijinul Agenției, s-au finanțat 470 de proiecte, cu o valoare totală de 352 de milioane de euro. Finalizarea acestor proiecte a avut ca rezultate următoarele:

-2.599 de noi locuri de muncă

-9 clădiri construite

-96 de clădiri reabilitate/extinse/modernizate

-2 ambulatorii

-37 de școli/licee reabilitate/extinse/dotate

-30 de km de drumuri județene modernizate/reabilitate

-80 de km de drumuri orășenesti modernizate/reabilitate

-301 IMM-uri finanțate

-15.000 de echipamente/dotări

-176 de studii, strategii, soft-uri

-88 de unități mobile ISU

-13 minute (urban) lu 27 minite (rural) timpul de intervenție în situații de urgență

-4 clădiri istorice/monumente/lăcașe de cult renovate

-20.000 de turiști vizitatori ai acestora

-3.600 de persoane instruite în 79 de programe

-8.600 de elevi beneficiari de școli renovate/dotate/extinse

-100.000 de persoane beneficiare de servicii sociale

-20 de hectare de spațiu verde.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90