EcoMoto 930×122

artificii

SÂMBĂTĂ, ÎN PITEȘTI: ATELIERE PENTRU COPII, MUZICĂ VECHE ROMÂNEASCĂ ȘI FOC DE ARTIFICII

Sâmbătă, 17 mai, Muzeul Judeţean Argeş din Pitești îşi va deschide în mod festiv porţile cu prilejul Nopţii Muzeului Argeșean, eveniment aflat la cea de a zecea ediţie, ca parte a Nopții Muzeelor, proiect coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Citiți și: Investiție de aproape 5 milioane de €! În ce stadiu se află lucrările la Muzeul Județean

Pe lângă invitaţia de a vizita expoziţiile deschise permanent, Muzeul Judeţean propune un program inedit, cu focuri de artificii, ateliere de creaţie pentru copii şi spectacol muzical. Invitaţi speciali ai instituției vor fi copii cu vârste între 2 şi 15 ani, care vor avea ocazia să participe la 4 ateliere de creaţie. Odată cu deschiderea Muzeului, la ora 19, cei mici îşi vor putea exprima creativitatea şi exersa îndemânarea artistică participând la unul sau mai multe dintre cele 4 ateliere de creaţie: atelierul de confecţionare de căsuţe (în cadrul căruia copiii vor asambla şi decora căsuţe cu care vor pleca acasă), atelierul de „păpuși pe degete” (copiii vor decupa, colora și lipi păpuși pentru degete), atelierul Green Art (micuții vor face felicitări, tablouri și colaje din flori și frunze presate) și atelierul de pictură (copiii vor picta plachete traforate, mini-diorame care reproduc în mod artistic ecosisteme montane sau din Delta Dunării).

Cu aceeași ocazie, de la ora 21, în Piața „Vasile Milea” trupa Pontice va readuce în atenţia publicului piese din folclorul popoarelor, inclusiv muzică veche românească, folosind instrumente muzicale tradiţionale, precum „arborele ploii”, „vioara săracului” și diverse fluiere şi elemente de percuţie. Cu o jumătate de oră mai devreme, în deschiderea concertului trupei Pontice, va cânta Eusebiu David, elev la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, solist vocal al ansamblului profesionist „Doina Bascovului”. Eusebiu are 18 ani și un bogat palmares artistic, fiind premiat, încă din copilărie, la concursuri și festivaluri naționale și regionale. Spectacolul din Piața „Vasile Milea” se va încheia cu un foc de artificii, programat pentru ora 22:30.

Citiți și: ITM Argeş informează. Acte necesare pentru a putea vinde materiale pirotehnice

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90