930 x122 grota rece

bautura racoritoare

SANGRIA CU PEPENE: INGREDIENTE ȘI MOD DE PREPARARE

Când afară este foarte cald, nimic nu poate fi mai răcoritor decât o băutură naturală preparată din fructe. Pentru zilele toride care vor (re)veni la începutul lunii viitoare noi vă propunem sangria cu pepene. Se prepară uşor, cu ajutorul câtorva ingrediente.

Citiți și: Incredibil! Ce s-a descoperit în lacul din Ștrand va atrage piteștenii ca un magnet

Pentru sirop: jumătate de ceaşcă cu zahăr și jumătate de ceaşcă cu apă.

Pentru sangria: 4 ceşti de suc de cuburi de pepene (sucul de pepene trebuie pus în suportul pentru cuburile de gheaţă), 1 sau 2 ardei iuţi tăiaţi julienne, mentă după gust, 3 sticle de vin alb sau roze, gheaţă și lămâi tăiate julienne.

Citiți și: ULTIMA ZI DE VARĂ. CE URMEAZĂ

Siropul se prepară amestecând apa şi zahărul până când zahărul se topeşte la foc mediu. Apoi compoziţia se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Mai departe, se amestecă sucul de pepene, cuburile de gheaţă, lămâia, ardeiul, vinul şi siropul într-un bol mare. Ulterior, trebuie lăsate la macerat la frigider timp de două zile. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90