930×122 POSADA 5

ana maria tomescu

TEATRUL ESTE VIAȚA EI! ÎNVAȚĂ LA „BRĂTIANU” ȘI JOACĂ ÎN TRUPA GLOBUS.

Ana Maria Tomescu este o piteşteancă extrem de ambiţioasă. La doar 16 ani îşi împarte timpul între şcoală şi… actorie. Ea este elevă la Colegiul Național ,,I.C. Brătianu’’ si actriţă în trupa Globus. În trecut a cochetat şi cu muzica: ,,Muzica nu am studiat-o, a fost mai mult o ambiţie a mea. În același timp, copil fiind, am vrut să văd dacă sunt un actor adevărat. Era, însă, foarte obositor pentru mine, nu mai aveam timp de nimic. Prin urmare, am renunţat la muzică şi m-am axat pe teatru.’’

Citiți și: Un spectacol de excepție: „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu

Educatoarele, „șocate” de talentul ei

Citiți și: „Opt femei” caută ucigaşul

Mama ei și educatoarele de la grădiniță sunt cele care i-au descoperit talentul. ,,Cea care mi-a descoperit vocaţia, dacă pot spune aşa, este mama mea. Când eram la grădiniţă îmi citea în fiecare seară dintr-o carte cu poezii. Până într-o zi, când educatoarele au chemat-o „şocate” la grădiniţă pentru a-i spune că ştiu toată cartea pe de rost şi că am o dicţie foarte bună. Mai apoi am început să învăţ poezii de Eminescu, pe care le recitam prin casă. Nu peste mult timp m-am înscris la cursuri de teatru la Palatul Copiilor. Astfel a început aventura mea în lumea teatrului. Acolo am învăţat o mulţime de lucruri care până atunci îmi erau necunoscute. Şi asta datorită doamnei Violeta Bocancea, care îmi este şi în prezent profesoară.’’, povestește Ana Maria.

Primul pas pe scenă, ultima alegere: actoria

Imediat cum a făcut primul pas pe scenă, deși încă era un copil, a realizat că actoria este alegerea pe care o va face pentru toată viața: ,,La scurt timp după ce m-am înscris a venit şi prima dezamăgire:  mă înscrisesem destul de târziu, iar colegii mei aveau deja o piesă pregătită. Îmi amintesc şi acum că se numea Visul Ancuţei. Eram foarte supărată pentru că nu puteam să joc alături de ei, aşa că doamna profesoară a venit cu o idee: m-a pus să îmi creez singură un rol. M-am dus acasă şi m-am apucat să scriu. Astfel am devenit peste noapte o ciocănitoare decupată din cartea de poveşti de către o fetiţă. Atunci mi se părea o poveste banală, dar privind în urmă mă simt foarte bine ştiind că primul meu rol a fost unul scris de mine. După ce am pus piesa la punct am participat la primul meu festival de teatru, în Lugoj. Nu pot descrie sentimentul pe care l-am avut când am urcat pentru prima oară pe scenă! Eram un simplu copil de clasa a II-a privit de atâţia oameni! Mă aflam pur şi simplu în centrul atenţiei şi simţeam că sunt altcineva sau cel puţin asta trebuia să îi fac pe ceilalţi să creadă. Pot spune că de la primul pas făcut pe scenă am ştiut că asta vreau să fac toată viaţa.’’

A cântat la Mamaia copiilor

Și pentru că a auzit un specialist afirmând că un actor adevărat trebuie să știe nu doar să joace teatru, ci și să cânte și să danseze, a decis să ia și lecții de canto. ,,Fiindcă sunt la Palatul Copiilor, am avut avantajul de a participa pe parcursul acestor ani la multe festivaluri naţionale de teatru. Astfel am ajuns să vizitez aproape toată România şi să câştig foarte multe premii, atât cu trupa, cât şi individual. La unul dintre aceste festivaluri am auzit un membru al juriului spunând în speech-ul de la sfârşit că un actor adevărat ştie să danseze, să cânte şi să joace teatru. Aceste vorbe m-au pus pe gânduri, aşa că am început să cochetez si cu celălalte două arte. M-am înscris, tot la Palatul Copiilor, la cursurile de canto şi am ajuns să particip la Mamaia copiilor şi la Cerbul copiilor, acolo unde am obţinut locul 3’’, ne spune tânăra actriţă.

Îşi doreşte să studieze la UNATC

Știe exact unde vrea să studieze pe viitor: la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. ,,Viitorul meu va fi bazat în întregime pe teatru. De mică am ştiut asta. Deja am depăşit pragul de hobby şi sunt convinsă că acesta este singurul lucru care mă va face fericită în viaţă. La momentul actual cel mai important obiectiv al meu este să mă pregătesc pentru U.N.A.T.C., facultatea mea de vis!’’, ne mărturisește Ana Maria Tomescu. Noi îi urăm baftă!

 

 

 

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 POSADA 3