930×122 POSADA 5

amenzi

Ce pățesc șoferii care împrumută maşina!

Noi modificări în Codul Rutier! Sunt vizați cei care împrumută maşina!

Citiți și: Amenzi mai mari pentru proprietarii de câini periculoși

Au fost făcute noi modificări în Codul Rutier și au fost stabilite noi reguli pentru cei care dau cu împrumut mașina.

Așadar, potrivit unui proiect de lege ce a primit deja votul Parlamentului, cei care vor dori să împrumute mașina personală rudelor sau cunoscuţilor, vor fi fi obligaţi să dea date despre indentitatea șoferului Poliţiei Locale.

Citiți și: Folosești acest voucher? Riști amenzi de până la 26.000 de lei

Această regulă se va aplica și în cazul mașinilor care sunt înmatriculate pe numele firmelor.

Dacă până în prezent, cei care împrumutau mașina cunoscuților erau obligați să dea detalii despre șoferi polițiștilor de la rutieră, o modificare a OUG 195/2002 – CODUL RUTIER îi va obliga pe proprietarii de mașini să ofere date despre persoana care le conduce vehicului și polițiștilor locali.

Propiertarii de mașini care își împrumută autoturismele și nu vor colabora cu Poliția Locală pentru a furniza datele persoanei căreia i-a fost dat vehiculul, vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă. La un scurt calcul, având în vedere că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei pentru proprietarii de maşini personale, în timp ce, în cazul mașinilor înmatriculate pe numele unei firme, amenzile vor putea ajunge până la 14.500 de lei (clasa a V-a de sancțiuni – între 21 și 100 de puncte-amendă).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Mihnea spune:

    Pune asigurarea pe sofer nu pe masina si rezilvati totul!Imprumuti masina rusting asa ca …

New Profesional Consult 570×90