- Publicat de: Ionela Iordachita
- 12-03-2021, ora 20:20
- Știri
Cum se vor desfășura cursurile la Colegiul Național Ion C. Brătianu
Cum se vor desfășura cursurile la Colegiul Național Ion C. Brătianu.
Citiți și: Pitești: Sărbătoare la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”!Mai multe instituții de învățământ din Argeș au solicitat intrarea în scenariul 2 și 3 cu organizarea și desfășurarea cursurilor (participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor elevilor din clasele a XII- a și a VIII- a și participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase, conform Ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății nr. 3459/280/6 martie 2021). Dintre acestea face parte și Colegiul Național Zinca Golescu.
În acest context, în ceea ce privește Colegiul Național Ion C. Brătianu, aici s-a hotărât să se continue cursurile în scenariul 1 (verde), unde toți elevii să participe fizic la ore. Nu există deocamdată probleme care să impună trecerea în celelalte scenarii.
Citiți și: CRIZA CORONAVIRUSULUI. CUM VĂD DIRECTORII CELOR MAI MARI LICEE DIN PITEȘTI ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR„Având în vedere Hotărârea Consiliului de administrație al Colegiului Național „Ion C. Brătianu” Pitești, nr. 713/12 03 2021, s-a înaintat către ISJ ARGEȘ și CJSU, spre analiză/avizare/aprobare, propunerea de a continua cursurile în Scenariul 1 (verde) – participarea zilnică, prin prezența fizică, a tuturor elevilor colegiului, cu excepția celor care au solicitat justificat continuarea învățării în sistemul on – line.
Dintre argumentele invocate, vă facem cunoscute doar câteva:
1) interesul superior al beneficiarilor direcți ai educației, în contextul alterării considerabile a actului educațional, din cauza desfășurării îndelungate a cursurilor on – line
2) preocuparea pentru educația sănătății emoționale ( vulnerabilități apărute în zona integrității psiho-emoționale atât la elevi, cât și la profesori)
3) gradul de imunizare comunitară a crescut, datorită îmbolnăvirilor și vaccinării
4) posibilitatea testării gratuite, în școală, pentru depistarea cazurilor de infectare, în timp util
5) micșorarea efectivelor claselor, prin absentarea elevilor etc
Vă precizăm, de asemenea, că propunerea noastră are incidență temporară, putând fi oricând revizuită, în funcție de evoluția contextului epidemiologic.
Totodată, vă mărturisesc faptul că am considerat că ne revine prioritar datoria instituțională de a face posibil demersul educațional, chiar și în această pseudonormalitate contextuală, ținând cont, bineînțeles, de securitatea sănătății tuturor celor implicați în activitatea didactică.” a declarat, pentru ePitești.ro, Alina Manea (foto), directoarea Colegiului Național Ion C. Brătianu.