Donaris 930 x 122

uzina dacia

Dacia oferă bani mulți angajaților pentru a pleca din Uzină!

„Pentru ameliorarea performanței companiei, se inițiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților (perimetru CCM ADSA & RMR) începând cu 1 iulie 2022.

Citiți și: Doliu la Uzina Dacia Mioveni!

Prima acordată

Pentru salariații ale căror contracte încetează prin acordul părților, se va acorda o primă în funcție de vechimea în societățile Grupului Renault România:

Citiți și: Video. Marcel Ciolacu, declarații de ultim moment la Uzina Dacia Mioveni

– până la 2 ani vechime 16.000 lei, net

– între 2 și 4 ani vechime 40.000 lei, net

– între 4 și 8 ani vechime 70.000 lei, net

– între 8 și 12 ani vechime 85.000 lei, net

– între 12 și 16 ani vechime 105.000 lei, net

– peste 16 ani vechime 130.000 lei, net

Pentru salariații înregistrați cu boli profesionale sau accident de muncă soldat cu invaliditate se acordă o sumă în cuantum de 140.000 lei net, indiferent de vechimea în muncă.

În plus, odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie), salariații vor primi și plata zilelor de concediu și odihnă.

Salariații care vor pleca prin acest program (ale căror poziții se vor închide, pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2022, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan.

Recomandăm luarea în considerare a oportunității oferite de acest program de plecări voluntare, în special:

– salariaților din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/încetări de activitate, finalizări de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au, ca și consecință, suprimări de posturi și/sau ajustarea echipelor;

– salariaților cu recomandări medicale stabilite în „Fișa de aptitudini medicale”, întrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităților acestora.

Cum se face înscrierea

Înscrierea se face în baza unei cereri scrise a salariatului de încetare a contractului de muncă prin acordul părților.

Depunerea cererii (înscrierea în program) nu conduce automat la acceptarea ei, angajatorul putând refuza exprimarea acordului de încetare a contractului de muncă, în funcție de nevoile de organizare a activității, pentru fiecare sector în parte.

Calendar plecări voluntare

Depunerea cererilor: 10-23 iunie 2022

Acordul angajatorului: 24 iunie 2022

Încetarea contractului individual de muncă: 1 iulie 2022

Plată primă: 1 iulie 2022

Plata primei, la încetarea contractului de muncă prin acordul părților, în cuantumurile arătate mai sus, se aplică exclusiv pentru situațiile care se încadrează în calendarul menționat.”, informează uzina Dacia.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3