930 x122 grota rece

covid-19

DOSAR PENAL. CUM I-A MINȚIT O MINORĂ CU SIMPTOME DE COVID-19 PE MEDICII DE LA PEDIATRIE

În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor COVID-19 în județul Argeș.

Citiți și: Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru fals în declarații, după ce o minoră de 15 ani s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești cu simptome asociate îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 fără să le spună medicilor adevărul despre situația sa.

„Aceasta a declarat inițial că nu a venit din străinătate și că nu are cunoștințe care să fi venit de curând din altă țară. În urma verificărilor s-a stabilit că părinții acesteia se aflau în izolare la domiciliu, în urma revenirii din Suedia în ziua de 10 aprilie 2020”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Citiți și: Pitești. Astăzi s-a scris istorie la Spitalul de Pediatrie. Este vis!

Cercetările se fac in rem, asupra faptei.

În intervalul de timp amintit au fost verificate în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină 528 de persoane.

Au fost date două amenzi, în valoare de 6.000 de lei, unui număr de două persoane care nu au respectat măsura izolării. Acestea au fost introduse în carantină instituționalizată.

De asemenea, au fost aplicate 375 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 642.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3