NOR CURIER 930X122

acțiuni

DEZASTRUOS! ACȚIUNILE RENAULT, SCĂDERE DRAMATICĂ

Acțiunile Renault, proprietarul uzinei Automobile Dacia din Mioveni-Argeș, au scăzut astăzi cu 20% la bursă după ce s-a aflat că o parte dintre sediile companiei au fost percheziționate săptămâna trecută, scrie The Telegraph. Un sindicalist a confirmat că săptămâna trecută au avut loc percheziții, iar unele surse spun că ar fi vorba de posibile fraude la nivelul emisiilor, ceva în stilul Volkswagen. Autoritățile au percheziționat unități din domeniul omologării și al unităților de control pentru motoare, bănuiala fiind că ar putea să fi existat fraude la nivelul emisiilor.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Sindicatul CGT Renault spune că au fost confiscate computerele unor directori de la Centrul de inginerie din Lardy, Centrul tehnic Guyancourt (Yvelines), sit-ul Plessis-Robinson și sediul central de la Boulogne-Billancourt, scrie Le Figaro.

Reuters scrie că este cea mai rea zi din ultimii 21 de ani pentru acțiunile Renault, companie care pierde prin scăderea de acum peste 5 miliarde euro din capitalizarea de piață.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Scăderea acțiunilor Renault a antrenat și alte căderi pe bursă: Peugeot-Citroen (7%), Daimler și Volkswagen (aproximativ 5%). Celălalt mare constructor francez, PSA Peugeot-Citroen, a dat o declarație în care a spus că nu a fost subiectul unor percheziții.

La 14, ora României, se tranzacționaseră deja peste 2, 8 milioane de acțiuni, la prețuri între 85 de euro (în prima parte a ședinței de tranzacționare) și 69 de euro (după ce știrea s-a răspândit printre investitori). În medie, în ultimele luni s-au tranzacționat zilnic circa 1, 1 milioane de acțiuni, arată statisticile Yahoo Finance.

La prețul de 69 de euro pentru o acțiune, capitalizarea companiei este de puțin peste 20 de miliarde de euro. (Sursa: http://www.hotnews.ro/, editarea, titlul și foto: http://epitesti.ro/)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90