930X122 MAIA

adr sud muntenia

AFACERI BĂNOASE ÎN ARGEȘ

Afaceri bănoase în Argeș. Începând din acest an, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia este coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”, finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri.

Citiți și: Bazinul Olimpic din Pitești: A fost nevoie de 4 ani și peste 1,7 milioane de euro

Agenția a preluat atribuțiile de coordonator de la Fundația Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, conform contractului de finanțare încheiat împreună cu Comisia Europeană pe 7 februarie 2017. Astfel, pentru o perioadă de doi ani (ianuarie 2017 – decembrie 2018), ADR Sud Muntenia va coordona activitățile proiectului destinat IMM-urilor care sunt orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare și care sunt conectate la piețele europene și internaționale.

Bugetul total pentru perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018 este de peste 966.000 de euro.

Citiți și: VOT IMPORTANT. ARGEȘUL, GAZDA COMITETULUI DE MONITORIZARE A POR

Scopul acestui proiect constă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, precum și crearea de parteneriate internaţionale cu mediul de cercetare. În acest sens, Agenţia, alături de partenerii din consorţiul proiectului, furnizează, cu titlu gratuit, servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaționale a afacerilor pentru firmele din macroregiunea 3 (Sud Muntenia, inclusiv județul Argeș, şi Bucureşti – Ilfov) şi de identificare de parteneri din UE şi terţe ţări pentru realizarea de proiecte în colaborare în cadrul programului HORIZON 2020.

Toate aceste servicii sunt furnizate prin aderarea consorţiului la reţeaua Enterprise Europe. PROSME pune la dispoziția organizațiilor din regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia, inclusiv din județul Argeș, resursele a 600 de organizații partenere în rețeaua Enterprise Europe din 50 de ţări. Baza de date a rețelei include oportunităţi de cooperare în afaceri lansate de diferite firme, respectiv cereri şi oferte de produse şi servicii, de cooperare comercială, tehnologică, financiară şi în producție.

Reunind în jur de 600 de organizații de sprijinire a afacerilor, reţeaua va ajuta companiile mici să profite de oportunitățile de afaceri de neegalat de pe piața unică a UE.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA