New Profesional Consult 930 x 122

agricultura

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

DE 20 DE ANI NU A MAI AVUT ROMÂNIA AȘA CEVA!

După aproape 20 de ani România a intrat pentru prima dată pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, înregistrând un plus de peste 3 milioane de euro la capătul primelor nouă luni ale lui 2013, anunță ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu cea mai mare piață din Pitești. Iată surpriza

“România nu a mai fost pe plus în comerțul cu produse agroalimentare din 1994, iar acum, la nouă luni, avem deja un excedent de 3,2 milioane de euro! Cred că vom încheia anul 2013 pe plus, ținând cont că datele actuale sunt doar pentru trei trimestre. Am reușit să obținem din exporturile de produse agroalimentare până la finele lunii septembrie aproape 3,51 de miliarde de euro“, precizează Constantin, citat de Agerpres.

În perioada menționată România a exportat peste 8,1 milioane de tone de produse agroalimentare în țările intra și extracomunitare, valoare în creștere cu peste 36% față de aceeași perioadă din 2012. Sumele încasate din exporturile de produse agroalimentare pe piețele intra și extra comunitare au totalizat 3,509 miliarde de euro, iar în perioada similară a anului trecut acestea au fost de numai 2,882 de miliarde de euro, arată datele Ministerului Agriculturii.

Citiți și: Ce vor găsi piteștenii într-o piață. Surpriză totală!

Potrivit surselor citate, România a înregistrat la nouă luni un excedent de 3,21 de milioane de euro în comerțul cu produse agroalimentare, față de un deficit de 494 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut. Uniunea Europeană a fost principalul partener în comerțul agricol al României, atât pe livrările de produse agroalimentare către această destinație, cât și pe achizițiile din statele membre UE.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90