New Profesional Consult 930 x 122

finante

EXCELENT! TVA ȘI ACCIZELE VOR FI REDUSE MAI DEVREME

Din nou o veste bună de la Guvern!

Citiți și: O nouă ediție Tezaur: Cu ce dobânzi neimpozabile vine acum statul

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, informează că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă până la sfârșitul acestui an. Adică mai devreme decât este prevăzut în proiectul noului Cod Fiscal dezbătut în ședința de ieri a Guvernului. Decalarea ar urma să vizeze și scăderea accizelor, scădere care se referă și la motorină și benzină.

„Sunt două măsuri, reducerea TVA şi la accize, care, vă spun în premieră, nu vor aştepta 1 ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie şi decembrie, luni care sunt de regulă de consum. Nu vrem ca populaţia să-şi amâne consumul pentru a aştepta reducerea taxelor din ianuarie.”, spune ministrul Finanțelor Publice, citat de Mediafax.

Citiți și: Oportunitate de a face bani la Finanțe!

Vâlcov nu precizează, însă, o dată exactă pentru diminuarea în acest an TVA și a accizelor, dar, în funcție de perioada în care noul Cod Fiscal va fi aprobat în Parlament, ea ar fi posibilă în luna octombrie. Amintim că în proiectul de care vorbim era stipulată reducerea TVA de la 24% la 20% la 1 ianuarie 2016. La aceeași dată urma ca TVA la carne, pește, legume și fructe să fie scăzută la 9%.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3