930 pe 122 COSTACHE

dacia

Exclusiv. „Nu se pune problema de schimbări majore, cu un singur amendament!”

Exclusiv. „Nu se pune problema de schimbări majore, cu un singur amendament!” Uzina freamătă! Ce spune primarul Ion Georgescu despre viitorul Uzinei de la Mioveni.

Citiți și: Argeș. Un nou medic cardiolog. Pasiune, dragoste pentru oameni și devotament

Având în vedere zvonurile legate de o posibilă trecere a unor active ale Dacia către alt acționar majoritar decât Dacia, alte detalii, cât și subiectul pe larg,  AICI – Exclusiv! Neliniște la Dacia! Se vorbește despre un nou patron! ,am luat legătura și cu primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu (foto).

Mioveniul este strâns legat de Uzina de la Colibași, așa încât viața urbei este influențată direct de evoluția acestui agent economic extrem de important nu doar pentru oraș și Argeș, ci pentru întreaga economie națională.

Citiți și: Argeș. Trafic restricționat duminică!

De vreo două – trei luni se discută despre Uzina Mecanică de la Dacia care ar urma să fie transferată la un partener al Renault. Nu știu nimic concret, însă. Tot ce știu știu din mass-media.

*Până în 2030 – 2035 nu se pune problema de schimbări majore*

Niciodată nu au fost lucruri de speriat la Mioveni, la Dacia. Cred că până în 2030 – 2035 nu se pune problema de schimbări majore, dar cu un singur amendament – producivitatea să se mențină. În ceea ce privește locurile de muncă, eu consider că până în 2030 nu se va schimba nimic.

Este opinia mea personală, în urma discuțiilor pe care le am cu factorii implicați.

Nu am participat la discuții în care să se vorbească însă despre numele viitorilor acționari. Deocamdată avem nevoie însă de motoare termice.

Motorul electric este mult mai costisitor, se încearcă soluții pentru găsirea de soluții privind bateriile pentru astfel de mașini, așa că eu zic că Guvernul, Parlamentul, Dacia vor găsi soluția cea mai bună pentru dezvoltarea automobilului românesc.

Dacă ne aducem aminte, când au venit francezii se spunea că „Aoleu, vin francezii și ne dau afară!”. Uite că nu s-a pus problema, ba din contră!

De la 100.000 de mașini s-a ajuns la peste 300.000 de mașini produse la Uzina din Mioveni„, ne-a declarat în exclusivitate, primarul Ion Georgescu.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3