930 x122 grota rece

engie

Lovitură grea din partea Engie. Consecinţe asupra clienţilor existenţi

Engie România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de furnizare de gaze naturale, și cel mai mare furnizor pentru populație din țară, inclusiv în Argeș, și-a exprimat intenția de a nu mai fi furnizior de ultimă instanță (FUI) de gaze naturale de la jumătatea lunii viitoare, informează Economica.net.

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

Anunțul Engie este de natură să provoace și mai multă agitație pe piața gazelor naturale. În ultimele luni, mai mulți furnizori de gaze pentru populație, unii cu zeci de mii de clienți, au informat ANRE că nu mai pot susține business-ul de furnizare pentru casnici și ș-au depus (sau urmează să-și depună) licențele.

Potrivit reglementărilor în vigoare, clienții acestor furnizori nu pot rămâne fără gaze și, în cazul în care furnizorul lor nu le mai poate asigura aprovizionarea, ei sunt trecuți de către ANRE la furnizorul de ultimă instanță (FUI), la prețul de ultimă instanță. FUI le va asigura aprovizionarea până la momentul în care ei își vor găsi alt furnizor.

Citiți și: Pitești. Anunț deosebit de important pentru clienții Enel!

Mai multe amănunte, AICI

(Foto: descriptiv / Sursa: economica.net)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

15 comentarii

  • sarac lipit spune:

    Nu mai vrea? Foarte bine. Sa-i interzica orice alta activitate in Romania si statul roman sa preia absolut totul de la aceasta societate, inclusiv conturile bancare. Sa plece cu palma in c…r din tara asta in care toti distribuitorii straini fac ce vor cu resursele romanesti pe banii nostri.
    Statul roman ne-a vandut strainilor, din 90 incoace, bucata cu bucata. Si-au facut banii si acum pleaca.

  • Ionescu spune:

    Pârț!!! Care e lovitura grea???

  • Calu troian spune:

    Adică nu vor mai prelua consumatorii de la furnizorii ce își depun licență! În traducere pentru tine acei consumatori rămân fără gaze naturale.

  • Popescu Aurelian spune:

    În luna octombrie mi-a venit factura de gaz cu un preț mare. Costul gazului a fost de 2,6422 lei/MC. Adică pentru 69mc gaz consumat am plătit 182,41 lei. Ma întreb totuși cine măsoară puterea calorifica superioara, si cine urmărește și verifica concordanta determinările cu realitatea. Pe factura am avut o putere de 10,516kwh/mc. Despre ce se întâmplă, nu am fost notificat de nimeni. Dacă vreau în situația de fata sa ma mut, unde ma mut? Cine este de încredere? Cred ca nici statul roman cu guvernul si cu acele agenții fantoma, ANRE si PROTECTIA CONSUMATORULUI nu mai prezintă garanții. Cat privește Citu mai bine nici nu știam despre existenta sa. Cine-l tine în brate sa se spele cu el.

  • Enjie spune:

    Niște golani.
    Mai mulți furnizori și-au depus licențele că statul vrea să plafoneze prețul și ei nu se mai pot îmbogăți într-o lună

  • Jan spune:

    Tot ce este considerat monopol , adica gazul si energia electrica ar trebuii manageriate de statul Roman , cu angajati ai statului nu de entitati private.

  • Mituleci Dumitru spune:

    Nu există nicio piață concurentiala ci doar preturi de monopol. Suntem o colonie . Cei care ne-au acceptat cu greu în UE ne-au luat nu numai distribuția gazelor ci și resursele de gaze și nu cred ca vor plec. Fac doar un joc de glezne.

  • Simona spune:

    Răspunsuri idioate primite din partea lor, într-un ansamblu de locuințe, același furnizor Engie, diferite familii cu aproximativ același consum lunar, prețuri diferite: 1.7 lei/MC, 2.00 lei/MC, 2.3 lei/MC și 2.7 lei/MC. prețuri diferite pe facturile aceleiași luni octombrie 2021. Dacă nu ne convine prețurile,nu avem decât să schimbăm furnizorul, nici măcar o explicație, despre modul de calcul, despre cum au calculat aceste preturi…

  • Bucse Mihaela spune:

    Foarte dragut din partea lor, părinți mei au plătit pt luna octombrie la 68 mc – 576.68 lei la obrăznicie de la Progaz, ca să aflăm ulterior ca au rămas și fără licență…

  • Iorga spune:

    Țara nimănui am rămas la mîna bunului Dumnezeu,deja și tem pierduți, rătăciți într o tranziție mizerabilă 😪

  • Marin Marius spune:

    Și ce facem cu contractele încheiate până la 01. Iulie? Dispare Engie, dispar contractele cu preturi puțin mai mici, își schimbă numele și apare pe piață cu un preț puțin mai mici decât ceilalți furnizori, atrăgând alți clienți, așa se scot, Hoția este necontrolată în România, deci până să ieși de pe piață respectă și susține contractele încheiate pentru toți clienții, dacă nu despăgubește diferența de plata pentru noul contract. E normal, dacă am la telefonie contract pe 2 ani și mă retrag, plătesc abonamentul pentru restul de luni ramase și o taxa suplimentara de renunțare la contract, deci, nu trebuie lăsați să dispară de pe piață cu coada intre picioare! Din păcate, în România, nimeni nu tine cu poporul, niciun partid, toți sunt niște HOȚI implicați cu tentacule acolo unde se scot multi bani!!!!!

  • Tudor spune:

    Sa lase gazele la statul roman

  • Lucian spune:

    Stimate domn. Scuze ca intervin. Dar vad ca nu se știe a se citi o știre corect. ENGIE, TREBUIE sa preia contracte de la alți furnizori , furnizori care nu mai pot susține contractele. Dacă voi, si noi Romanii, nu am înțeles nici pana în 2021 ca, furnizorul principal de gaz asta face, se ocupa cu GAZ NATURAL… noi ce am făcut? Ne-am transferat la alte societăți pentru 2 lei scutiți la factura. CORECT ???. Sa fim și noi mai realiști și sa gândim cu cap’.
    Eu unul ma bucur ca pe acei consumatori care au renunțat la principalul furnizor pentru 2 lei economisiți nu ii mai ajuta ENGIE.
    Ce sa spun, bafta în a găsi o alta oferta mai buna.
    P.S. : Spui ENGIE, spui GAZE.
    Spui ENEL, spui CURRNT.
    Spui APA NOVA, spui APA.
    Concluzia. Cum DIGI POATE SA VA FIRNIZEZE GAZ ? PRIN FIBRA OPTICA ? Gândiți-vă la asta

  • ion pascu spune:

    Afaceri românești oneroase . Statul doarme.!

  • Varsan Marius spune:

    Am fost client Restart Energy până pe 19 noe.cand am aflat de pe știri (fără a fi notificat de furnizor)ca au renunțat la licență. Am încercat să-mi găsesc alt furnizor dar am rămas stupefiat de preturile care le practică firmele care au rămas:8 lei metru cub Enel ,7.40 EON ENGIE 8 lei.ACUM ii întreb pe cei care controlează acest sistem dacă li se pare ceva normal ca pe 300 de metri sa platesti2400 de lei.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3