- Publicat de: ePitești
- 9-04-2016, ora 12:37
- Economic
PRODUSELE LACTATE BRĂDET, DIN NOU ÎN MAGAZINE
Conducerea fabricii Lactate Brădet din județul Argeș face un anunț important.
Citiți și: Alimentul care poate fi mâncat pe fugă, mai ales la birou a înregistrat vânări record„Produsele noastre revin în magazine. (…) În Auchan Vitan, Crângași, Drumul Taberei, dar și în Pitești, Brașov și Craiova veți fi întâmpinați sâmbătă și duminică (n.r. – astăzi și mâine) de reprezentanți ai firmei noastre, gata să vă prezinte produsele.”, anunță conducerea fabricii.
Amintim că joi, 7 aprilie, fabrica Lactate Brădet și-a reluat activitatea, după ce Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat avizul necesar în acest sens.
Citiți și: Se deschide o nouă fabrică!Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis ca cei trei angajați de la Lactate Brădet care la analize, cu ceva timp în urmă, au fost găsiți ca fiind purtători ai bacteriei E.coli patogen cu verotoxina 1 şi verotoxina 2 să nu mai lucreze în secția în care se produce brânză și să fie mutați într-o altă secție. Potrivit Digi24, aceștia ar fi fost mutați în secția de ambalare. Cei trei au urmat tratament la domiciliu.
„Persoanele angajate ale acestei unități ale căror probe au fost pozitive pentru E.coli enteropatogen au urmat tratament specific și au fost retestate pentru confirmarea/infirmarea prezenței în continuare a germenului. Rezultatele analizelor pentru aceste persoane sunt negative, urmând ca Direcția de Sănătate Publică Argeș să dispună recomandări pentru o supraveghere mai atentă a personalului implicat în activitatea de producție și respectarea cu strictețe a regulilor de igienă.”, preciza joi dr. Sorina Honțaru, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș.
Fabrica a fost închisă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș după ce un lot de 25 de kilograme de brânză fabricată la Lactate Brădet și aflată la vânzare într-un magazin din Pitești a fost depistată cu E.coli de către autorități. A fost vorba despre un control făcut atunci pe fondul crizei bebelușilor din Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).