Donaris 930 x 122

argeș mall

PROIECT DE REGENERARE URBANĂ PENTRU CARTIERUL TUDOR VLADIMIRESCU

Proiect de regenerare urbană pentru cartierul Tudor Vladimirescu. Piteștiul, ca multe alte orașe mari din România, are probleme când vine vorba de infrastructură, spații verzi, transport public în comun sau zonele industriale dezafectate.

Citiți și: Breaking. Data deschiderii OFICIALE a celui mai mare Mall din Argeș!

Cartierul Tudor Vladimirescu este un exemplu concret în acest sens. Însă, este și zona în care va fi materializat un proiect de regenerare urbană, ca urmare a viitoarei investiții private a dezvoltatorului Prime Kapital – Argeș Mall.

Dezvoltatorul vine cu o experiență largă, din care Piteștiul poate învăța, iar autoritățile locale au hotărât să susțină cu maturitate și responsabilitate procesul de reabilitare și transformare. Pe lângă o schimbare estetică pozitivă, urmează o dezvoltare spațială durabilă și o perfectă încadrare a compexului Argeș Mall în Planul Urbanistic General local.

Citiți și: Eveniment grav la Argeș Mall! Declarații EXCLUSIVE: „Are fractură deschisă!”

Procesul de dezvoltare urbană a început pentru zona de sud a Piteștiului prin dezbateri publice și consultări cu cetățenii și autoritățile, direct conectați cu nevoile zonei și ale orașului.

Se va interveni benefic în mediul economic, social, teritorial și de mediu, potrivit reprezentanților Prime Kapital.

Astfel, așa cum v-am mai anunțat în baza informațiilor oferite de dezvoltatorul privat, prin construirea pasajului rutier se va crea un acces facil între cartierul Tudor Vladimirescu și restul orașului. Investiția nu va avea impact pentru bugetul local, fiind finanțată din fonduri exclusiv private.

Odată cu apariția noului mall, va avea loc o regenerare urbană a unei zone industriale, poluante, care se află într-un stadiu avansat de degradare, iar locuitorii orașului vor beneficia astfel de o zonă de aproximativ 15 hectare atractivă social și urbanistic.

Reprezentanții Prime Kapital susțin și că prin acest proiect se va crea un pol social de atracție modern, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 55.000 de mp, cu circa 130 de spații comerciale. Vor exista o zonă de entertainment cu un cinema modern cu 8 săli, un spațiu de joacă pentru copii, un spațiu de activități recreative pentru adolescenți, dar și un hypermarket. Toți marii retaileri vor fi prezenți în Argeș Mall.

Va avea loc o dezvoltare integrată armonios cu mediul înconjurător, care va pune în valoare zona lacului Pitești, o zonă aflată acum în paragină, care în lipsa unor investiții de această natură va continua să se degradeze.

De asemenea, calitatea vieții se va îmbunătăți prin crearea acestui pol de atracție într-un oraș reședință de județ.

Vor apărea 1.400 de locuri de muncă pe perioada operării și aproximativ 900 de locuri de muncă pe perioada construirii viitorului mall. Reprezentanții dezvoltatorului afirmă că activitatea industrială se va reloca cu păstrarea locurilor de muncă existente.

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est, cu o prezență amplă pe piața din România, integrat pe verticală.

Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, care îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construirea proiectelor și până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților, conform dezvoltatorului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3