930 x122 grota rece

McDonald’s

SCHIMBARE MAJORĂ LA MCDONALD’S

Schimbare majoră la McDonald’s. Lanţul de restaurante fast-food McDonald’s ia în calcul reducerea în următorii ani a folosirii antibioticelor în cazul puilor pe care îi serveşte în toată lumea, la scurt timp după ce a adoptat deja o măsură similară în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

Citiți și: Tentativă de fraudă! Atenție la McDonald’s România!

”Din anul 2018, vom începe să punem în aplicare o nouă politică privind utilizarea antibioticelor în cazul puilor de crescătorie de pe toate pieţele din lume.”, anunță compania.

Începând de anul trecut, McDonald’s nu mai serveşte pui de găină trataţi cu antibiotice în restaurantele sale din Statele Unite. Planul anunţat la nivel mondial de grupul american de restaurante este, însă, mai puţin ambiţios decât cel aplicat în SUA, deoarece se referă numai la antibioticele considerate critice de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru sănătatea umană.

Citiți și: McDonald’s face anunțul zilei!

McDonald’s nu va mai servi pui de găină expuşi la astfel de antibiotice începând din 2018 în Brazilia, Canada, Japonia şi Coreea de Sud şi de la sfârşitul anului 2019 în Europa (inclusiv în România), Rusia şi Australia.

Creşterea intensivă a păsărilor şi înmulţirea bolilor i-au determinat pe fermieri să folosească din ce în ce mai intens antibiotice pentru a evita contaminarea cu microbi care pot provoca pagube însemnate în cadrul fermelor. Această utilizare intensivă a dus, însă, la dezvoltarea unei rezistenţe a unor microbi la antibiotice.

McDonald’s are restaurante și în Pitești (foto).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3