930 x122 grota rece

dacia

TENSIUNE EXTREMĂ LA DACIA. SINDICATUL, AVERTISMENT DE ULTIMĂ ORĂ

Tensiune extremă la Dacia. Sindicatul, avertisment de ultimă oră. Administrația și sindicatul de la Automobile Dacia nu se înțeleg în privința creșterii salariilor și, pe cale de consecință, semnarea contractului colectiv de muncă pentru anul 2019 întârzie.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Conflictul de muncă de la uzina Automobile Dacia din Mioveni nu a fost stins nici în urma concilierii încercată, potrivit legii, de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș. Concilierea a eșuat, iar sindicatul transmite un nou avertisment administrației uzinei.

”Am fost ieri, începând de la ora 9, la concilierea obligatorie, prevăzută de lege, conciliere care a fost gestionată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș. Ne-am prezentat noi (n.r. – sindicaliștii) și cei de la Dacia (n.r. – reprezentanți ai administrației).

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

ITM-ul a încercat să concilieze conflictul pe care deja l-am deschis la Dacia. În timpul concilierii n-am ajuns la acord salarial. Ca atare, conflictul nostru se desfășoară așa cum prevede legea.

În tot acest timp negociem… Nu am ajuns la niciun acord, salariații sunt pregătiți pentru grevă, sperăm să ajungem la un acord care să stingă acest conflict. Dacă nu se ajunge la acord, singura soluție pe care o avem este greva”, declară pentru ePitești Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD).

Potrivit lui Iordache, administrația își menține oferta de creștere a salariilor cu doar 300 de lei: 250 de lei creștere generală în aprilie și 50 de lei creștere generală în octombrie. În schimb, din partea sindicatului ”s-a solicitat o creștere salarială de 1.000 de lei brut, negociabilă, iar salariul minim să ajungă la Dacia la 3.200 de lei”.

În ultima perioadă, în lipsa unui acord între sindicat și administrație, angajați ai unor secții de la uzina Dacia, ca de pildă de la Presaj, și-au manifestat nemulțumirile prin proteste.

Mai mult, salariații au ales să protesteze și într-un mod inedit: nemulțumiți de calitatea mesei de la cantină, și-au abandonat tăvile cu mâncare în fața ușilor directorilor uzinei. Imagini, AICI. (Foto: Arhivă) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90