Donaris 930 x 122

dacia

Vânzare de peste 700 milioane de euro, aprobată!

Tranzacția prin care Ford Motor Company, via Ford Capital BV, a vândut uzina de automobile de la Craiova, concurent al Uzinei Dacia din Mioveni, companiei turce Ford Otosan poate merge mai departe, autoritățile de concurență din Turcia verificând tranzacția și hotărând că acest tip de achiziție nu se supune autorizării, relevă date analizate de Profit.ro.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Controlul fabricii de automobile Craiova va fi exercitat prin Ford Otosan Netherlands B.V. Fabrica va fi vândută de asemenea de o companie cu sediul în Țările de Jos, Ford Capital N.V., proprietarul de drept al Ford România SA.

Vânzarea uzinei Ford România SA (fosta Automobile Craiova SA) a fost pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiționată de nivelul de utilizare a capacității industriale de la Craiova.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Planurile asumate de Ford Otosan cuprind lansarea în producție a două noi modele cu motoare termice, Transit Courier și Tourneo Courier, din 2023, precum și a trei vehicule electrice: Ford Puma, Transit Courier și Tourneo Courier, începând din 2024.

Actuala Companie Națională de Vânzări va fi separată de Ford Romania SA, va menține activitățile de vânzări Ford din România și va fi redenumită Ford Romania Services SRL, urmând să fie reorganizată pentru a prelua toate activitățile care nu țin de producție.

Nu în ultimul rând, contractul de vânzare-cumpărare prevede oprirea producției modelului EcoSport, în toamna acestui an, pentru a face loc noilor modele.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3