930X122 MAIA

albeștii de argeș

Edil PNL acuzat de nereguli grave: „Ei au măsurat acolo! Au făcut valuri, e treaba lor că fac!”

Primarul localității Albeștii de Argeș, Gabriel Popa, răspunde acuzațiilor care i se aduc cu privire la folosirea banilor primiți prin programul ”Anghel Saligny”.

Citiți și: Poliția/Traficul în această dimineață: unde se circulă cu dificultate

Localitatea pe care o conduce a primit 20.000.000,00 lei de la sat pentru modernizarea drumurilor de interes.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, consilierii locali Pro România din comuna Albeștii de Argeș ne-au sesizat la redacție despre faptul că, această sumă este investită în comună în lucrări de mântuială, pe baza unui proiect cu foarte multe lipsuri.

Citiți și: Șoferi, mare atenție! Pe aceste drumuri sunt probleme serioase!

Vezi subiectul pe larg aici ⬇️:

Argeș: „Nu se respectă proiectul! Asfaltare fără garanție! Bătaie de joc!”

Argeș: „Drumurile noastre toate”. Lucrări de mântuială pe bani grei de la stat

Argeș. Acuzații grave: „Este o mare fraudă! Nu se respectă nimic din proiect.”

Argeș: Acuzațiile grave continuă: „În câțiva ani de zile vor fi numai gropi”

Astfel, ePitești a luat legătura cu Gabriel Popa, primarul localității, pentru a ne transmite un punct de vedere referitor la această situație.

ePitești: Domnule primar, am primit o sesizare din partea a doi consilieri locali de la Pro România, prin care acuză primăria pe care o conduceți, respectiv pe dumneavoastră, cu privire la faptul că lucrările care au loc în comună pe banii primiți prin ”Anghel Saligny” nu sunt făcute așa cum trebuie.

Au reclamat faptul că studiul de fezabilitatea nu se respectă în teren, că balastul nu există și că stratul premergător asfaltării are o grosime infimă.

Gabriel Popa: Într-adevăr, lucrările au început, dar nu sunt terminate. Ei zic că nu avem un strat de balast.

Lucrările nu sunt terminate

ePitești: Deci știți despre ce este vorba?

Gabriel Popa: Știu despre ce este vorba, dar sunt răutăți. Eu încerc să aplanez toată treaba asta, dar ei nu înțeleg. Sunt niște lucrări, am decopertat o stradă și ca să nu o las cu pământ am pus un strat mic de piatră concasată. Eu am niște lucrări în derulare. Nu sunt terminate lucrările, adică nu torn mâine asfalt acolo.

ePitești: Ei spun că au fost acolo, au făcut chiar și un clip în care au măsurat balastul, piatra care trebuia pusă și rezultă că lipsesc circa 30 cm de material.

Gabriel Popa: Ei au măsurat acolo, nimic de zis, e treaba lor, fac ce vor, e domeniu public, nu e problemă, dar lucrările nu sunt terminate. Au făcut tot felul de valuri, e treaba lor că le fac, dar ideea e că lucrările nu sunt terminate. Eu nu pot să pun asfalt acum pe 10 cm, vă dați seama.”

Nu asfaltez până nu fac canalizări

ePitești: De asemenea, cei doi consilieri au declarat că ați fi dat o declarație pe propria răspundere cum că toate străzile care vor fi asfaltate au canalizare, ceea ce nu e adevărat.

Gabriel Popa:Da, sunt două ulicioare care nu au canalizare, dar eu nu torn asfaltul până nu fac canalizare. Am proiectarea în lucru și trebuie să găsesc constructor ca să le fac. Nu asfaltez acolo până nu am canalizare.

ePitești: Ar fi vorba totuși de mai multe străzi: strada Mocirla, ulița Dispensarului, ulița Damu.

Gabriel Popa: Da, pe strada Mocirla am deja un proiect în execuție, sper să iau și avizul de la Mediu ca în curând să mă apuc să fac canalizare. Eu nu pun niciun strat de asfalt până nu am canalizare pe străzile respective.

ePitești: Mai spun că în legătură cu firma BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL., firmă care realizează lucrări în comună, s-ar fi găsit unele probleme, în urma unor controale care au avut loc la primărie.

Gabriel Popa: A fost controlul Curții de Conturi. Eu zic că nu sunt probleme de natura de care ei spun.

”Avem garanție pentru lucrări”

ePitești: Ar mai fi o problemă. În data de 8 august 2022, în Consiliul Local pe care dumneavoastră îl conduceți s-ar fi votat un proiect în care Primăria își asumă că nu are nevoie de garanție după ce se vor termina de asfaltat drumurile și că dacă va fi nevoie în viitor de reparații, acestea vor fi suportate din bugetul local. Este adevărat?

Gabriel Popa: Știți foarte bine cum sunt legile, noi nu putem face nicio lucrare fără să oprim garanția în contul nostru pentru lucrările care se fac. Acolo sunt garanții oprite, la fiecare plată pe care o facem, oprim și o sumă de bani ca și garanție a lucrării.

ePitești: Scrie negru pe alb că drumurile care au fost sau care vor fi asfaltate vor avea garanție o perioadă de un an, doi, trei sau cinci?

Gabriel Popa: Sigur că da, au garanție cinci ani de zile.

„Nu tot ce spun cei doi consilieri sunt lucruri adevărate.”

ePitești: Și de unde vine treaba asta cu proiectul votat în Consiliul Local cum că primăria își asumă că nu are nevoie de garanție?

Gabriel Popa: Nu s-a votat nicio hotărâre în Consiliul Local pentru garanție. Eu nu-mi amintesc să fi votat așa ceva. Eu încerc să-mi fac treaba cât pot de bine în comunitate și să nu supăr legea niciodată. (…) Nu tot ce spun cei doi consilieri sunt lucruri adevărate.

ePitești: Un ultim aspect mai avem de lămurit. Proiectul ar avea și lipsuri, în sensul în care deși șanțurile au fost betonate, nu s-au construit podiști pentru cetățeni.

Ce se va întâmpla până la urmă cu oamenii care nu-și permit să-și construiască o cale de acces ca să intre în curți?

Gabriel Popa: Da, proiectul pe care noi îl avem în derulare nu prevede podețe, dar găsim soluții și facem și podiștile la cetățeni. Le vom face în viitorul apropiat. Știu că s-a creat un disconfort cu intrările în curți, dar eu am vorbit cu cetățenii și au răbdare. Unii și-au mai pus să treacă lemne până eu găsesc soluții.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3