Eurial 930 x 122

albeștii de argeș

Argeș. Acuzații grave: „Este o mare fraudă! Nu se respectă nimic din proiect.”

Argeș. Acuzații grave: „Este o mare fraudă! Nu se respectă nimic din proiect.”

Citiți și: Investiție majoră de 77 mil. € pentru transformarea unui drum!

Consilierii locali Pro România din comuna Albeștii de Argeș ne-au sesizat la redacție în urmă cu câteva zile faptul că, banii primiți de primărie prin programul ”Anghel Saligny” sunt investiți în localitate în lucrări de mântuială, pe baza unui proiect cu foarte multe lipsuri.

Citiți și: Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

Este vorba despre o sumă uriașă de 20.000.000,00 lei.

Subiectul pe larg aici ⬇️

Argeș: „Nu se respectă proiectul! Asfaltare fără garanție! Bătaie de joc!”

Argeș: „Drumurile noastre toate”. Lucrări de mântuială pe bani grei de la stat

 

ePitești.ro a luat legătura cu unul dintre consilierii locali de la Pro România – Dragoș Crețu (foto), pentru a afla mai multe detalii despre proiectul care ar fi urmat să scoată din noroaie, pe bani grei, satele din comună.

Dragoș Crețu: „S-au acordat 20 de milioane de lei de la stat, iar 20% trebuie suportat din bugetul local. Proiectul este un proiect care a fost votat acum patru ani.

Atenție, 20% din suma totală a proiectului (n.r. care este de 22.198.682,32 lei), pe care Consiliul Local, adică noi, trebuie să-i punem, se regăsesc în două drumuri care au fost asfaltate în campania electorală. Deci, proiectul în sine este început dinainte de a primi bani prin programul Anghel Saligny.

Ideea este că se vrea ca banii pe care Consiliul Local trebuie să-i cotizeze la proiect, să fie reprezentați de cele două străzi care au fost asfaltate în campania electorală, străzi care, atenție, au fost plătite ulterior de Consiliul Local în acești ani.

Să vedem unde va fi diferența, dintre suma la care au fost evaluate străzile și suma care s-a achitat deja.

Este o mare fraudă ce se începe de acum, ce este mai grav este că s-a început asfaltarea sau s-a început prelucrarea asfaltărilor fără a se respecta prevederile legale care spun clar că nu poți să asfaltezi decât dacă ai toate utilitățile: apă, canal, gaz.

În comuna Albeștii de Argeș, în satul Dobroțu, deja s-au apucat să facă acele rigori și nu au băgat canalizările.

Într-o ședință din Consiliul Local, și eu, și colegii mei de la Pro România, l-am întrebat pe domnul primar (n.r. Gabriel Popa – PNL) dacă a semnat o declarație pe propria răspundere în care a specificat că există toate utilitățile pe aceste străzi.

Mi-a spus că da, pentru că nu mai vor oamenii, au semnat că nu mai vor. (n.r. canalizare). Mai grav este că nu se respectă nimic din proiectul respectiv. Dacă avizul tehnic spune că trebuie și balast, și piatră, și toate cele, în realitate nu există, balastul nu există.”

ePitești.ro: Ce firmă execută lucrările?

Dragoș Crețu: „Firma se numește BUILDING DESIGN 2000 TOP SRL, este foarte mare ca și societate.

ePitești.ro: A mai făcut lucrări în comună?

Dragoș Crețu: „Toate lucrările sunt făcute de firma asta. (…) De asemenea, la acest proiect, o hotărâre de Consiliu Local, pe care domnii consilieri au și votat-o, prevede ca mentenanța să nu se mai facă de către societatea care asfaltează și ca toate reparațiile să fie suportate din bugetul local.”

ePitești.ro: Cum a trecut proiectul în aceste condiții?

Dragoș Crețu: „Păi noi, de la Pro România suntem doar patru. În total sunt 15 consilieri locali: opt de la PNL, doi de la PSD și unul de la PMP. Așa că a trecut. Argumentul cu canalizarea nici nu a contat.”

ePitești.ro: Dacă oamenii o să vrea în viitor canalizare ce o să se întâmple?

Dragoș Crețu: „O să taie, nu e prima dată când se întâmplă. În momentul în care se asfaltează, cinci ani nu mai ai voie să tai asfaltul, însă la noi au fost situații când și la mai puțin de trei săptămâni, o lună, de când s-a asfaltat, s-a tăiat.”

ePitești.ro: Primarul știe cum se lucrează? I-ați spus ce ați constatat la fața locului, că studiul de fezabilitate nu se respectă?

Dragoș Crețu: „Colegul meu, care a fost pe teren, l-a chemat la fața locului. I s-a adus, de asemenea, la cunoștință în Consiliul Local. Ne-am adresat și colegilor din PNL. Ni s-a spus că nu vrem noi, că mereu ne opunem să facem bine în comună. Noi vrem să facem lucruri în comună, dar să se facă ca la carte, conform proiectului.

Adică proiectul ăsta, pe străzile pe care le-ați văzut dumneavoastră, în satul Dobroțu, nu prevede podiști. Se fac șanțuri, dar fără podiști, că nu sunt în proiect.

Nu sunt respectate, după cum am spus, cotele, dimensiunile. Terasamentul trebuie să aibă 35 de cm, nici de cum, dacă e 15 cm e mult. Nu se folosește balast, deci nu se folosește partea tehnică prevăzută. (…)

O să mergem mai departe, către autorități. Noi am făcut această filmare, ne-am documentat, s-a prezentat, am trimis-o și către dumneavoastră. Tot ce înseamnă legal, asta o să facem.”

În articolele viitoare vom reveni cu declarațiile consilierului local Andrei Scarlat (Pro România), dar și cu punctul de vedere al primarului localității Albeștii de Argeș, Gabriel Popa.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3