930×122 CAPRA 5

albeștii de argeș

Video: Alertă într-o comună din Argeş. Dejecţii deversate în zona de protecţie a captării de apă

Situaţie îngrijorătoare în comuna Albeştii de Argeş, acolo unde este posibil ca apa care curge la robinete să fie contaminată.

Citiți și: Urgență majoră! Oameni în stare gravă: Intoxicați în propria gospodărie

Descoperirea a fost făcută de către un localnic care, atenţie, la mijlocul lunii trecute, a simţit că apa are un miros neplăcut şi a făcut adresă către primărie.

Se pare că edilul de la Albeştii de Argeş nu a ţinut cont de această sesizare, fiindcă mirosul a continuat să persiste – susţin mai mulţi consilieri locali Pro România care au decis să avertizeze populaţia. Unul dintre aceştia este Adrian Scarlat (Pro România Albeştii de Argeş).

Citiți și: Argeș. Incendiu puternic! A ars o casă

Acesta a descoperit că, în zona de protecţie a captării de apă, la câţiva metri de puţurile din care se alimentează aproape 5.000 de persoane.

APA DE CANAL, DEVERSATĂ (VIDEO)

 

 

CONSILIERUL LOCAL PRO ROMÂNIA ARGEŞ A AVERTIZAT CU PRIVIRE LA PERICOL

 

 

„Stimaţi cetățeni, în urma constatării pe care am făcut-o astăzi vă rugăm cu scuzele de rigoare să nu folosiți apa distribuită de societatea apă-canal Albeștii de Argeș pentru consum și pregătirea hranei până când organele abilitate nu vor efectua analiza de apă și vor confirma dacă apa este potabilă. În acest sens am atașat un filmuleț care ne-a determinat să vă cerem acest lucru și care arată cum canalizarea este deversată în zona protejată a puturilor de la captarea de apă”, a scris Adrian Scarlat.

 

 

Contactat telefonic de redacţia ePiteşti, consilierul Scarlat ne-a dezvăluit cum a „rezolvat” primarul Gabriel Popa (foto) problema.

 

 

S-A FĂCUT ADRESĂ CĂTRE DSP ARGEŞ

„Au acoperit zona cu nisip ca să nu se mai vadă scurgerile. În locul unde am filmat, apa care se scurge provine din sistemul de canalizare. Aici este zona de protecţie a captării de apă, aflată la câţiva metri de puţurile care alimentează comuna. Vorbim despre o comună cu peste 5.000 de locuitori. Unii dintre ei acuză deja dureri de stomac şi alte simptome specifice, în urma consumului de apă nepotabilă. Astăzi am făcut adresă către DSP Argeş şi aşteptăm un răspuns în cel mai scurt timp. Primarul ştia de problemă încă de luna trecută, dar nu a făcut nimic. După ce au apărut imaginile, s-a dus împreună viceprimarul şi nişte angajaţi de la o societate să astupe zona cu nisip (n.r. – vezi Video – filmat ieri, 2 august)”, ne-a transmis Adrian Scarlat.

 

 

L-am întrebat pe consilierul Scarlat cum anume funcţionează societatea de furnizare a apei în comună.

„Este o societate condusă de primar şi are trei, patru angajaţi. Mai sunt câţiva detaşaţi de la o altă societate despre care nu am detalii. Societatea este în subordinea Consiliului Local, aşa funcţionează. Din câte ştiu, nu sunt specialişti”, ne-a precizat Adrian Scarlat.

Un localnic a filmat staţia de epurare despre care afirmă că nu funcţionează (VIDEO), fiindcă nu este legată la reţeaua de electricitate. Imaginile sunt sugestive: un spaţiu neîngrijit, unde bălăriile au crescut în voie, cât casa. Aceasta se află la intrarea în comună.

 

 

Până când problema va fi rezolvată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu bea apă de la robinet, iar dacă au consumat deja şi prezintă simptome ale unei infecţii, să meargă de urgenţă la medic.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90