930 x122 grota rece

albeștii de argeș

Comună din județ, pe un butoi de pulbere: „De aici, dejecții sunt deversate direct în Râul Argeș!”

Comuna Albeștii de Argeș se află din nou pe un butoi de pulbere. ”De aici, dejecții sunt deversate direct în râul Argeș.”, reclamă un consilier local de la Pro România.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Descoperirea a fost făcută de un localnic care a trimis ulterior și o sesizare către autoritățile locale. Zilnic, vidanje au fost surprinse în satul Albești Pământeni, pe strada Hotarului, în timp ce descărcau ape uzate, necontrolat, direct în rețeaua de canalizare.

Citiți și: Pitești. Nesimțire! Nu se lasă și își bate joc! Edilul a luat foc!

Mirosul lăsat în urmă este infernal, se plâng oamenii din zonă.

Doresc să fac o sesizare asupra unei deversări posibil ilegale de vidanjă, la hotarul comunei Albești cu Cerbureni și Mușătești. De două săptămâni vin zilnic, între orele 10.00 a.m. și 14.00 p.m., mașini care golesc vidanjele direct în rețeaua de canalizare care aparține comunei Albești.

Menționez că ele vin din Curtea de Argeș și apoi se îndreaptă înapoi către oraș. Eu locuiesc într-una din casele de lângă hotarul comunelor și efectiv nu se mai poate locui în casă când vin aceste mașini. Mirosul este absolut insuportabil, a trebuit să plecăm din case, atât eu cât și vecinii mei.”, se arată în sesizarea localnicului.

În urma sesizării, consilierul local de la Pro România, Dragoș Crețu (foto), s-a deplasat în zonă, unde ar fi surprins el însuși o mașină care dorea să deverseze dejecții într-o gură de canal.

 

La vederea acestuia, șoferul ar fi plecat fără să-și finalizeze treaba.

Consilierul local a surprins totul într-un material video ⬇️

 

Ulterior, la fața locului a fost chemată și Poliția și au fost anunțate Apele Române și Garda de Mediu.

„Pe strada Hotarului se află o stație de epurare care nu funcționează, stație care a costat câteva zeci de miliarde, stație care a creat foarte multe probleme oamenilor de aici, pentru că se pare că se vidanjează. Legal, ilegal, nu știm, dar cred că este ilegal dacă stația este nefuncțională.

Tocmai am surprins o mașină care vidanja, o mașină care la vederea noastră nu a mai deversat dejecțiile. În momentul în care am solicitat să oprească și am cerut să se prezinte, eu spunând că sunt consilier local, au plecat.

Am apelat serviciul 112 și a venit Poliția. Poliția a făcut toate demersurile legale, a anunțat inclusiv Apele Române și Garda de Mediu. Se pare că în ziua în care i-am surprins eu, a mai fost în dimineața aceea încă o mașină. Nu știm de unde, cum au venit, dar organele abilitate vor stabili.”, declară Dragoș Crețu.

Gura de canal despre care se vorbește se află la câțiva metri de stația de epurare din comună, dar pentru că aceasta nu ar funcționa, dejecțiile deversate aici ar ajunge direct în râul Argeș, reclamă acesta.

Stația de epurare nu este pusă în folosință. Deversarea dejecțiilor din canale trece prin stație, care nu funcționează, și ajunge practic direct în Râul Argeș. Investiție de câteva miliarde care, din păcate, în loc să ajute, uneori mai rău poluează.

”Apa pe care o avem în comună – contaminată”

Reprezentanți de la Apele Române au venit și au luat probe pentru a se verifica dacă apa care curge la robinete este posibil să fie contaminată din această cauză.

Au luat probe. Noi așteptăm analizele, dar mare ne-ar fi mirarea dacă nu cumva analizele lor vor ieși mult mai bune decât apa potabilă pe care o avem în comună, și aceea contaminată.

O remarcă ciudată a unui reprezentant de la Apele Române a fost că, în cazul în care analizele vor ieși bune, cei care au făcut această sesizare vor plăti toată deplasarea și cheltuielile aferente, cel puțin așa ne-a dat de înțeles.”, a mai declarat Dragoș Crețu.

Comuna Albeștii de Argeș este traversată de Râul Argeș, râu din care sunt alimentate cu apă două mari orașe, Bucureștiul și Piteștiului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Ionescu spune:

    Să vedeți cum pute pe lacul de acumulare Bascov!!! Aproape în fiecare seară golesc fosele cei ce locuiesc pe malul lacului. Pute de mori!!! Bonus, cei cu firma de colectare de metale de lângă hidrocentrală ard cabluri în fiecare weekend ca să scoată cuprul.

  • Razvan spune:

    Si in comuna Mihaesti se intampla lucruri din astea..

  • Daniel spune:

    Platim o ceata de incompetenti si la Ape si la Mediu care rup usa la ora 3 in fiecare zi si se ocupa de plimbat hartii printre birouri.
    Dezastre sunt pe toate raurile mari din judet fie ca pe Arges, Doamnei , Targului.
    Dar problema vine si de la concetatenii nostrii, care fara rusine , fara sa le pese mai mult de ce trece de gardul lor, sunt partasi la aceste dezastre.

  • Un fost pompier spune:

    Același lucru se întâmplă chiar la Pitești,doar că tot in raul Arges , deversează stația de ,, epurare ” proprie a primăriei.De vreți să vă convingeți veniți să vedeți la Prundu până la Carolli.Garda de mediu, primăria și apele romane dorm in cizmele statului

  • Ludu spune:

    Nenorociții ăștia de primari ar trebui dați afară în șuturi. La intelectul lor redus nu-si dau seama ce importantă este o stație de epurare. Toată țara este o hazna

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90