EcoMoto 930×122

autostrazi

ARGEȘENII N-AU NEVOIE DE AUTOSTRĂZI

Argeșenii n-au nevoie de autostrăzi. Tot umblând eu pe autostrăzile patriei, și în special pe A1, dar și punând cap la cap știrile și promisiunile despre autostrada SF Pitești-Sibiu, am ajuns la paradoxala concluzie din titlu. Da, argeșenii nu au nevoie de autostrăzi, pentru că altfel s-ar vedea ceva reacții la lipsa lor și mai ales la miile de promisiuni fără acoperire care se fac zi de zi în acest sens.

Citiți și: Se deschide o nouă fabrică și are legătură cu Dacia! Investiție de 15 milioane €

Ultima, prin care ministrul Șova de la transporturi spunea că mai durează cel puțin patru ani până când autostrada care ar urma să lege Piteștiul cu orașul prezidențial, chiar m-a indignat, mai ales că venea în contextul în care același oficial, membru al unuia dintre cele mai incapabile guverne, cel puțin în ceea ce privește comunicarea, se plângea că BMW a ales Ungaria ca să-și facă noua fabrică de motoare.

Și nu, chiar nu sunt convins că e din lipsă de bani. Și vă dau doar câteva exemple din trecutul nu foarte îndepărtat. La un moment dat, s-au găsit bani să facă cineva mult dorita centură a Piteștiului. La fel și pentru gara nouă din oraș, la care înțeleg că scările rulante funcționează la fără frecvență. Ca să nu mai vorbim de DN 73, spre Câmpulung, care a fost și el reabilitat la un moment dat, pentru ca chiar în aceste zile să vină din nou bani pentru el, de data asta de la Comisia Europeană. Toate aceste investiții au avut, însă, un numitor comun: Nu au fost promovate de PSD, partid care n-a pierdut niciodată alegerile în Argeș.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Unele au venit de la PNL, altele de la defunctul PDL, poate pentru că niște oameni de-acolo au simțit nevoia argeșenilor, fie pentru că alții și-au făcut un calcul politic care, iată, oricum nu s-a concretizat. Cât despre autostrăzi, țin minte și-acum promisiunea unui domn deputat pesedist, care, imediat după inaugurarea centurii de sud a Piteștiului, promitea că se va face și cea de nord. Eu nu l-am crezut, însă argeșenii da, dovadă că același cetățean e în continuare deputat, iar partidul lui conduce autoritar județul și țara.

Deci, observăm că oamenii îi votează pe cei care promit autostrăzi, dar nu le fac. De unde ajung, foarte ușor, la concluzia din titlu: argeșenii nu au nevoie de autostrăzi. Pot trăi în continuare la fel de bine fără Pitești-Sibiu, pentru că le ajung promisiunile PSD. Din păcate pentru noi, cei care avem vreo legătură cu acea parte din țară, promisiunile PSD nu mai prind la cei care contează cu adevărat în economia județului, șefii de la Dacia.

Recent, șeful cel mare de acolo, Nicolas Maure, a zis ceva legat de 2020 și de niște decizii care au legătură cu lipsa autostrăzii spre Sibiu, despre care chiar ministrul mai devreme menționat spunea că duce la pierderea a cel puțin două ore pentru un camion care duce marfă în Occident.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90