930 x122 grota rece

pacient covid

MINTEA ROMÂNULUI CEA DE PE URMĂ: „NU VREAU SĂ MOR”

E vârf de sezon pe litoral, iar marea pare a fi ultimul resort de relaxare a românilor. Adevărul este că suntem într-o situaţie în care avem nevoie de un miorelaxant natural care să ne scoată din starea de încordare care durează de aproape o jumătate de an. Cu toate acestea, riscul de a contacta virusul ucigaş a crescut odată cu numărul de cazuri, cu faza de răspândire comunitară în care ne aflăm şi aglomerarea de la malul mării.

Citiți și: Pacient Covid la ATI vreme de 8 luni, nevoit să înveţe să meargă şi să vorbească din nou

Faptul că stăm la plajă şi ne simţim grozav într-o mulţime uriaşă, cu berea la nas sau cu paharul ţuguiat de Prosecco pe măsuţa de lângă şezlong nu face decât să distorsioneze realitatea şi să ne expună într-un mod viclean bolii.

Probabil că mulţi dintre voi aţi văzut reportajele de pe litoral, unde numeroşi turişti au declarat că „înving” virusul cu băuturi alcoolice, că se tratează cu bere şi alte licori. Ei bine, nu ştiu câţi aţi aflat că dintre petrecăreţii de săptămânile trecute, unii au ajuns pe patul de spital. Eu unul, am aflat întâmplător, cu un telefon în weekend. Îl sun pe un bun amic care a fost recent la mare, dorind să aflu în ce ape se „scaldă” lumea pe litoral, fiindcă da, am bilete luate de la începutul anului şi nu mai dau înapoi.

Citiți și: Alertă medicală în Piteşti. Gest extrem al unei femei bolnave de Covid

Nu am aflat mare lucru în plus de ce am văzut la televizor. Am aflat doar că omul e internat într-un spital Covid şi nu se simte deloc bine. Are modificări la plămâni, are dificultăţi de respiraţie şi stă mai mult pe Whatsapp ca să păstreze legătura cu apropiaţii. Răspunde vocal doar ca să îşi liniştească rudele şi să spună copiilor că îi iubeşte cel mai mult.

A crezut şi el, ca şi mine, ca şi voi probabil, că nu poate fi atât de rău. Că e puternic şi că nu se lipeşte boala de el. Acum îi pare rău. Ştie că şi în spital, cu toate tratamentele, virusul poate fi fatal. Mi-a mărtursit doar atât: „Nu vreau să mor!” Când îmi scria aceste mesaje, eu vedeam un nou reportaj cu îmbulzeala de pe litoral. Mă întreb dacă aceia care vor să respecte regulile o şi pot face… sau cel mai sigur e să spui pas şi să revii anul viitor, când poate vom avea un vaccin, un tratament eficient şi alte elemente prin care putem combate virusul.

Până atunci, mă gândesc că măcar hotelierii care au plajă închiriată pot stabili nişte măsuri clare, prin care să aibă acces doar turiştii cazaţi acolo. Şezlongurile să fie amplasate pe cât posibil la distanţă, iar fiecare grup să încerce să nu interacţioneze cu alte grupuri. Cât priveşte faleza, nu pot decât să fiu de acord cu purtarea măştii.

(Foto: descriptiv / Sursa FOTO interior: fanatik.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3