930×122 CAPRA 5

pacient covid

UN PACIENT COVID-19 ÎŞI DEZVĂLUIE IDENTITATEA: „CÂND NU MAI POŢI RESPIRA, ÎNCEPI SĂ CREZI!”

Interviul nostru cu pacientul Covid internat la Spitalul Bălcescu din municipiu a stârnit o mulţime de reacţii în mediul online. O bună parte dintre aceastea rezonează cu mesajul de avertizare care se desprinde din discuţie şi îndeamnă la responsabilitate.

Citiți și: Pacient Covid la ATI vreme de 8 luni, nevoit să înveţe să meargă şi să vorbească din nou

La fel de adevărat este că alte sute de persoane continuă să adreseze injurii (FOTO) sau să ne ameninţe pe noi şi pe cei care promovează un comportament responsabil, invocând anonimizarea cazurilor sau faptul că unii pacienţi internaţi ar fi plătiţi să vorbească despre virus, prin atacuri directe la persoană.

În acest context, abordăm noi cazuri. Aflat pe un pat de spital la Valea Iaşului, un pacient Covid-19 a acceptat să vorbească cu noi şi să-şi dezvăluie identitatea pentru ca „opinia publică să priceapă cât de grav este acest virus.”

Citiți și: Alertă medicală în Piteşti. Gest extrem al unei femei bolnave de Covid

Marcel L. este interlocutorul nostru de astăzi, are 47 de ani şi lucrează la o firmă din Argeş cu mulţi angajaţi. Afirmă că s-a internat pe 1 iulie în spital. Spune din capul locului că a aflat pe pielea lui ce înseamnă boala. A fost testat pozitiv şi a ajuns pe secţia „Covid” de la Spitalul din Valea Iaşului, după ce primele investigaţii le-a făcut la SJU Piteşti.

Au trecut două săptămâni şi încă nu s-a vindecat.

– Cum vă simţiţi?
– Sunt în spital. Sunt încă infectat şi îmi este rău. Acum am luat tratamentul de dimineaţă, apoi merg la „raze”, la plămâni, că mă ţine la respiraţie. Obosesc mult şi abia reuşesc să vorbesc.

– Ce v-a determinat să vorbiţi despre boală?
– Ştiu ce înseamnă virusul, am văzut şi un om care a murit aici în spital. Eu sunt un om cu familie, cu copii, nu îmi permit să mint, am văzut cu ochii mei ce se întâmplă. Dar fiecare poate să creadă ce vrea. Adevărul este că până nu o păţeşti, nu poţi înţelege. Nici eu nu credeam la început, acum mă rog pentru mine şi sper să nu treacă nimeni prin aşa ceva!

„Chiar trebuie să tratăm, în loc să prevenim?”

– Ce se întâmplă în spital?
– Spitalul e plin. Sper să se schimbe ceva, însă unii transmit şi publică tot felul de mesaje false, cum că virusul nu există. Spunea cineva că nu crede pentru că nu s-a îmbolnăvit , eu acum întreb – chiar trebuie să tratăm, în loc să prevenim? Mă rog să mă vindec şi să ajung acasă, sunt singurul care munceşte în familie.

– Când e programat următorul test?
– Vineri, ca să am şapte zile de tratament până la următorul test. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al medicilor cred că în curând voi ajunge cu bine acasă.

– Vă doresc multă sănătate!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90