pacient covid

Video – Argeş: Primul pacient COVID extrem de grav la Mioveni, o tânără de 29 de ani

Primul pacient COVID extrem de grav la Mioveni: o tânără de 29 de ani!

Citiți și: Alertă medicală în Piteşti. Gest extrem al unei femei bolnave de Covid

Dr. Adrian Ciocănea, medic detaşat pe secţia Covid a Spitalului Mioveni de la SJU Piteşti, a dezvăluit astăzi cine sunt pacienţii afectaţi de noul coronavirus în valul 4 al pandemiei.

„În momentul de faţă, avem deja o pacientă extrem de gravă în CPU şi alte trei solicitări. Referitor la cazul grav, este o pacientă în vârstă de 29 de ani care aşteaptă internarea în ATI. Toţi pacienţii gravi pe care i-am tratat la Judeţean erau nevaccinaţi. Sunt pacienţi tineri care vin în stare foarte gravă şi sunt internaţi la Terapie Intensivă”, a declarat dr. Ciocănea.

Citiți și: A NĂSCUT UN BEBELUŞ IMUN

Se întâmplă din cauză că stau foarte mult timp acasă şi se prezintă în ultimul ceas la spital, am mai aflat de la medicul ATI.

„Să nu vă lăsaţi păcăliţi de boală. În primele două-trei zile, debutul simptomatologiei este ca o uşoară răceală – de aici şi minciuna cum că boala COVID e o uşoară răceală, după care urmează cinci zile de acalmie, iar în ziua 7 – 10 apare bomba care ne ucide. Atunci apare acel sindrom inflamator care ne face ca toate organele să cedeze”, precizează medicul.

DECLARAŢII DR. ADRIAN CIOCĂNEA (VIDEO)

 

 

La Spitalul Mioveni, anul trecut au fost internaţi pe secţia ATI 274 de pacienţi Covid, iar rata de supravieţuire a fost de 70%.

Doctoriţa Mihaela Terheci, prezentă alături de echipa de medici de la Mioveni la deschiderea secţiei COVID, speră că acesta va fi ultimul episod cu pacienţi care ajung la ATI în stare foarte gravă.

„Pacienţii care ajung în ATI îşi dau seama singuri că au greşit. Să vă spun mot à mot ce ne transmit: <Ce prost am fost că nu m-am vaccinat!>”, a conchis dr. Terheci.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441