930 x122 grota rece

negocieri Uzina Dacia

Exclusiv. Uzina Dacia, pe un „butoi de pulbere”! Ofertă INACCEPTABILA!

Astăzi, 8 decembrie, s-au purtat din nou negocieri la Uzina Dacia.

Citiți și: Contre încinse la Uzina Dacia Mioveni

Sindicatul Autoturisme Dacia transmite că, în cadrul ședinței, s-au purtat discuții în legătură cu solicitările formulate, dar fără nicio altă propunere din partea administrației față de cea anterioară.

Oferta conducerii este catalogată drept inacceptabilă. Totodată, Sindicatul atrage atenția administrației că nu poate ignora realitatea anului 2022, care este cea mai grea din ultimele două decenii.

Citiți și: Revoltă la Uzină: ,,Sfidează creșterea costului vieții!”

„Institutul Național de Statistică, prin datele făcute publice, indică scumpiri fără precedent la alimente și utilități. Gazele naturale s-au scumpit cu peste 70%, combustibilii cu 35%, uleiul alimentar e mai scump cu 52%, făina și mălaiul au un preț mai mare cu 32%, energia termică cu 23% și exemplele pot continua.

Cifrele sunt seci și reci! Inflația a ajuns la 15,9 în octombrie, cea mai mare din ultimul deceniu, iar anul 2023 se anunță unul și mai greu decât acesta.

Majorarea propusă de administrație este cu mult sub nivelul inflației și nu reflectă nici creșterea de productivitate. Astăzi suntem cu aproximativ 3000 de salariați mai puțini decât în 2019, cu aceeași capacitate de producție.

Analizând contextul economic în care ne aflăm, SAD nu va accepta din partea administrației o ofertă care să ignore realitatea de astăzi”, transmite Sindicatul Autoturisme Dacia.

Următoarea ședință de negociere va avea loc vineri, 9 decembrie 2022.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

5 comentarii

  • florin spune:

    ce vrajeala.primesc prima de paste,craciun,toamna fiecare in valoare cat salariul minim al celor de la lear,leoni care stau la banda pe 3 schimburi si asta le e salariul cat prima de paste a salariatiilor de la dacia.niciodata nu se spune chestia asta cand fac greva,negociaza cat au salariul si cate prime pe an.fffffff. multi angajati dacia si-au facut case in oras,la tara de zeci de mii de euro daca au mai cumparat si terenul a sarit lejer de 100k euro.pe de-o parte se vaita „aoleu nu ne convine” pe partea cealalta isi fac case din salarii.
    ceilalti angajati care produc accesoriile (firme din afara uzinei) sunt platiti 2300-2500 pe 3 schimburi.

  • eu spune:

    pai du-te si tu la uzina de ce stai la cablaje?

  • Dudu spune:

    Florin, nu mai vorbi din cărți cu prime în valoare de un salariu minim, și cei care și-au făcut case, au muncit 6 zile din 7, 16 din 24 ore pe zi. Una e sa ai salariu mare, și alta e sa muncești că sa ajungi la un salariu mare. Sănătate!

  • q spune:

    @florin : ti au bagat tie mana in buzunar? Dc nu te duci si tu la uzina sa ti faci casa? Ok am inteles, aruncati cu pietre in bugetari ca stau pe banii cetatenilor insa acum vad ca si cu privatii faceti la fel. Problema romanului este ca de ce altul castiga mai mult.

  • Ene Catalin spune:

    Atata timp cat Dacia de 5500 € nu mai exista la profitul pe care il au Francezii si la ce cheltuieli salariale si fiscale ar face in Franta macar la Jumatate sa salarizeze angajatii Romani.Asta tine tot de a fi Francez civilizat si demn, respectand pe cel care produce pentru el.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90