NOR CURIER 930X122

chiriloiu

padure2

AUTORITĂȚILE RECUNOSC: MAFIA PĂDURILOR DIN ARGEȘ E MAI TARE DECÂT STATUL ȘI LEGEA

Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Piteşti, a participat astăzi la conferinţa de presă a Prefecturii Argeş.

Citiți și: Urgență majoră în Argeș! I-a căzut în cap!

El a prezentat cu această ocazie o statistică privind controalele şi amenzile date în primul semestru al anului în curs. Potrivit directorului, din pădurile statului în perioada menţionată s-au înregistrat 20 de tăieri ilegale de lemne (1.676 de mc) şi au fost date amenzi în valoare totală de 330.000 de lei. În pădurile private au fost constatate 16 infracţiuni, valoarea amenzilor fiind de 161.000 de lei. În ceea ce-i priveşte pe transportatori, au fost făcute 1.548 de controale şi confiscate 357 de mc de lemne, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la 396.000 de lei.

Chiriloiu a spus că în judeţ avem de-a face cu o „mafie” în domeniul tăierilor ilegale, deoarece multe păduri au fost puse la pământ, dar nimeni nu a păţit nimic pentru asta.

Citiți și: Oficial! Ce spune Poliția despre moartea suspectă a bărbatului din pădure

La rândul său, Prefectul Mihai Oprescu a declarat că vor fi puncte mobile de control în cele mai importante zone pe unde se transportă lemne și că în perioada următoare îi va chema şi pe reprezentanţii ocoalelor silvice private la discuţii. Oprescu a precizat că în judeţul Argeş ar funcţiona nu mai puţin de 700 de firme de exploatare, procesare ori transport de lemne, cel mai mare număr din ţară! În plus, mai mult de jumătate dintre cele 270.000 de hectare de pădure din judeţ sunt private, în cazul acestora înregistrându-se cele mai mari defrişări.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90