930×122 CUMPANA 5

încetare stare de alerta

Fără stare de alertă, de mâine. Ce restricții dispar

Update, ora 16.25: 

Citiți și: Restricții de trafic pe autostrada A1 București-Pitești

Precizări ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila:

– Utilizarea măștii în spațiile exterioare și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesară;

Citiți și: Restricții timp de 4 zile pe un important drum din Argeș

– Nu vor exista limite privind accesul în diverse spații publice, precum spații comerciale, instituții de alimentație publică, instituții publice;

– Nu vor mai exista limite în privința orarului;

– Certificatul PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat;

– La intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID;

Știrea inițială, ora 15.42

De mâine, 9 martie, scăpăm de starea de alertă pe teritoriul României, dar și de mai multe restricții impuse în pandemiei.

Este vorba despre obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu, etc.

„Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:

– La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare

– La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid și formularul digital de intrare în România rămân în continuare aplicabile.

În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid- 19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens.”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90