New Profesional Consult 930 x 122

impozite

Fiscul dă buzna! Controale de amploare

Fiscul dă buzna! Controale de amploare

Citiți și: Obligație pentru proprietarii de apartamente și mașini. Taxa ce nu mai poate fi evitată!

Controalele derulate de autoritățile fiscale la persoane fizice au luat amploare în ultimii cinci ani, pe fondul diversificării surselor de venit ale acestora și al constatării unor situații în care veniturile astfel obținute au fost incomplet declarate.

În același timp, legislația a tot fost adaptată la tendințele identificate în practică.

Citiți și: Anunț important pentru cei care vor să obțină permisul de conducere!

Astfel, va fi creat un cadru suficient de larg pentru desfășurarea activităților de control asupra persoanelor fizice.

Așadar, în prezent, contribuabilii din această categorie pot fi supuși fie unei „verificări a situației fiscale personale”.

Citește și: Alocații mai mari pentru copii! Când se virează banii

Verificarea va fi echivalentul inspecției fiscale pentru societățile comerciale, cu toate implicațiile pe care aceasta le presupune.

Cel mai probabil, cifrele vor fi mult mai mari începând din acest an.

Asta cel puțin în privința sumelor cuprinse în deciziile de impunere, având în vedere noile reglementări de impact în această zonă adoptate în 2023.

Fiscul dă buzna! Controale de amploare

Este vorba, pe de o parte, de apariția unor norme specifice (prin ordin al ANAF) pentru persoanele „cu averi mari”, de peste 25 de milioane de euro.

Și, pe de altă parte, de creșterea cotei de impozitare a veniturilor a căror sursă nu a fost identificată, de la 16% la 70%.

Citește și: Lege nouă pentru asociațiile de proprietari

Cu alte cuvinte, controalele desfășurate asupra persoanelor fizice ar trebui să aducă de cel puțin patru ori mai mulți bani la bugetul de stat în perioada următoare.

Asta prin simpla majorare a cotei de impunere, fără a lua în considerare dobânzile și penalitățile aferente.

În aceste condiții, persoanele fizice vizate de controale ANAF trebuie să se informeze de când se aplică impozitarea cu 70% a veniturilor din surse neidentificate, care este baza de impunere și ce probleme poate să genereze.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90