930 x122 grota rece

dumitru tudosoiu

”GENERALUL” TUDOSOIU INTERVINE ÎN SCANDALUL BANILOR PENTRU NAVETĂ

Generalul Tudosoiu intervine în scandalul banilor pentru navetă. Vă prezentăm astăzi și punctul de vedere al inspectorului școalar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu, cu privire la situația de la Liceul Tehnologic Vedea, acolo unde cadrele didactice nu și-ar mai fi primit banii pentru transport.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

”Conform legii, unitatea administrativ-teritorială, în speță Primăria, poate deconta naveta cadrelor didactice. Acest ”poate” dă posibilitatea UAT-ului respectiv, acestei primării, localități să deconteze sau nu. De obicei, și este o practică în județul Argeș, naveta se decontează.

În situații desosebite, în care o primărie nu are suficienți bani în buget, prin prisma încasărilor sau poate pentru că au alocat foarte mulți bani în investiții sau au niște cofinanțări pe fonduri europene și n-au rămas foarte mulți bani pe partea de funcționare, există posibilitatea ca această susținere a navetei profesorilor să fie făcută parțial sau deloc.

Citiți și: Schimbare nemaiauzită în Educație: Profesorii ar trebui să justifice notele elevilor

Deci, din punct de vedere legal, acest cuvânt ”poate” dă posibilitatea celui care plătește să facă plata sau nu, dar de fiecare dată primarul sau reprezentatul argumentează dacă sunt situații deosebite care conduc la această situație. E o situație de nișă și cred că sunt argumentate aceste chestiuni”, precizează Dumitru Tudosoiu într-o declarație pentru ePitești.

”Generalul” spune că nu are informații potrivit cărora la liceul din Vedea ar exista probleme: ”În niciun caz nu aș vedea această lipsă a decontului ca un eventual conflict între administrația publică locală de acolo (n.r. – Vedea) și școală sau cadre didactice, pentru că aș fi știut până acum dacă exista un conflict în sensul acesta”.

I-am prezentat inspectorului școlar general și poziția Sindicatului Învățământ Preuniversitar Argeșean ”Muntenia”, reprezentat de Adrian Voica. ”O să-i dăm în judecată pe toți cei care nu plătesc naveta și vom câștiga procesele”, avertizează Voica.

”Domnul Voica cunoaște legislația, cred că nu are rost să se îndrepte împotriva vreunui UAT (unitate administrativ-teritorială) în vederea susținerii drepturilor angajaților, pentru că atât timp cât legiuitorul oferă posibilitatea de a nu pune într-o situație fortuită administrația locală, ci a-și regla singură cheltuielile, nu cred că ar fi un motiv întemeiat, dar bănuiesc că dânsul, cunoscând mai mult domeniul, are și alte argumente”, este de părere Tudosoiu.

Mai multe cadre didactice din Vedea ne-au precizat că nu și-ar fi primit banii de navetă din luna iunie a anului trecut. În urma sesizării primite, l-am contactat pe primarul localității, Niculae Dochinoiu, care a susținut că nu a avut bani pentru decontarea navetei profesorilor.

În schimb, salariile angajaților din Primărie s-au majorat! Există, însă, primari care decontează sumele necesare.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90