Donaris 930 x 122

impozite

Impozite mult mai mari pentru proprietarii de mașini vechi de peste 15 ani

Proprietarii autoturismelor mai vechi de 15 ani ar putea plăti impozite mult mai mari, conform deciziilor pe care le pot impune primăriile.

Citiți și: Reduceri de impozite! Cine beneficiază

Taxa impusă ar putea ajunge la 900 de lei pe an, conform protv.ro. Pe lângă sancțiuni, autoritățile au de gând să vină în sprijinul oamenilor fără posibilități financiare, pentru a-i ajuta să-și schimbe mașinile.

Aceste măsuri sunt discutate acum la nivelul Guvernului. Ar fi vorba despre acordarea unor subvenții de aproximativ 3 mii de euro. Astfel, autoritățile încearcă să descurajeze importul mașinilor la mâna a doua.

Citiți și: Decizia care schimbă tot cu privire la impozitele oamenilor!

UNIUNEA EUROPEANĂ ESTE ÎN PRAGUL UNEI REVOLUȚII AUTO

În România, parcul auto a îmbătrânit accelerat, în țara noastră existând în total 8 milioane de mașini, 4 din zece având mai mult de 17 ani.

Ministrul mediului, Barna Tanczos susține că Uniunea Europeană este în pragul unei revoluţii auto, pe care românii nu o conştientizează.

Comisia Europeană îşi propune ca începând din anul 2035 toate modelele vândute de dealerii auto în Uniune, inclusiv în România, să fie electrice, fără emisii de carbon. Până atunci însă, autoritățile din România trebuie să rezolve problema poluării de pe străzi.

Surse apropiate negocierilor din Coaliţie spun că una dintre variantele discutate prevede ca programul Rabla să fie suplimentat, iar fiecare primărie să ajute cu bani cetăţenii vulnerabili să-şi schimbe maşinile vechi şi poluante cu unele noi, mai puţin poluante.

Persoanele cu venituri mai mici ar putea primi suma de până la 3000 de euro, iar prin programul Rabla primesc 1500 de euro, dacă îşi cumpără o maşină pe motorină sau benzină.

Toți acești bani ar putea veni din fondul pe care Uniunea Europeană ar vrea să-l instituie la nivel european ca să-i ajute pe oamenii fără resurse financiare să nu mai polueze cu maşinile pe care le conduc, relatează protv.ro .

De asemenea se pregătește și o măsură drastică pentru proprietarii mașinilor mai vechi de peste 15 ani. Astfel, primăriile ar urma să impună impozite de cel puțin 900 de lei pe an.

Foto descriptiv: Antena 3

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90