EcoMoto 930×122

biserica mavrodolu

Incredibil! Ce au făcut câțiva elevi de la „Brătianu”!

Incredibil! Ce au făcut câțiva elevi de la „Brătianu”!

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Opinia publică este obișnuită cu rezultatele excepționale pe care elevii Colegiului „I.C. Brătianu” le obțin, de la o generație la alta.

Însă ceea ce au făcut câțiva dintre ei nu are nimic de-a face cu performanța. Ci cu altceva…

Citiți și: Le-a ars casa înainte de sărbători! O familie are mare nevoie de ajutor

Bunătate

Ei s-au alăturat campaniei „Piciorușe calde” pe care a inițiat-o și o susține de câțiva ani, cu mari eforturi materiale, părintele Horia Dumitrescu de la Biserica Mavrodolu din Pitești.

Proiectul este realizat în cadrul Sectorului Social Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Gesturi nobile

Concret, în fiecare iarnă, slujitorul Domnului se transformă și în cel al semenului. Cu contribuția enoriașilor parohiei și a persoanelor cu posibilități financiare și inimă bună, Horia Dumitrescu cumpără încălțăminte sau obiecte vestimentare.

Sau le primește sub forma pachetelor pe care mulți le aduc la parohia Mavrodolu din centrul Piteștiului. La rândul său, preotul le împarte familiilor nevoiașe.

Cu inima și fapta

Pentru ediția din acest a campaniei pe care o susține, preotul i-a avut ca parteneri de nădejde pe câțiva elevi ai Colegiului „I.C. Brătianu”.

Laura Ionescu de la clasa a IX-a E a coordonat proiectul la nivel de liceu. Au participat mai multe clase sub coorodonarea prof. Laura Necuța și a doamnei psiholog Sanda Batan.

Voluntari

Elevii colegiului au donat aproape o sută de perechi de ghetuțe, alte o sută fiind din partea parohiei Mavrodolu. Dar nu doar atât.

Câțiva dintre ei, David Ștefănescu, Antonio Ilie și Gabriel Chirvasiu au mers împreună cu preotul pentru a împărți darurile.

Au colindat câteva sate din comunele limitrofe Piteștiului, la adresele cazurilor sociale pe care părintele Horia Dumitrescu le are în evidență.

Cei mai săraci dintre copii au primit și articole vestimentare.

Bucurie

Mare a fost bucuria părinților care au ieșit la poartă cu odraslele în brațe. Dar cea mai mare emoție răzbătea din ochii micuților.

Elevii de la „I.C. Brătianu” au fost impresionați de condițiile modeste de trai ale familiilor la care au mers. Și mai ales de prichindeii care, ignorând frigul, au ieșit pe uliță desculți sau doar în papuci.

De acum înainte, măcar iarna aceasta, piciorușele lor vor fi calde, așa cum se intitulează și campania la care elevii colegiului au fost părtași.

Incredibil! Ce au făcut câțiva elevi de la „Brătianu”!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Andrei Alexandra spune:

    Numai Bunul Dumnezeu i-a călăuzit, atât pe părintele Horia Dumitrescu,preot cu har, cât și pe elevii liceului pe drumul binefacerii!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3