- Publicat de: ePitești
- 23-02-2023, ora 20:24
- Știri
Incredibil ce se întâmplă pe piața imobiliară! Mulți nu se așteptau la asta
Incredibil ce se întâmplă pe piața imobiliară! Mulți nu se așteptau la asta
Citiți și: Greșeala des întâlnită la bloc care poate duce la pierderea locuinței! Mare atențieÎnchirierea sau cedarea în comodat/folosință a locuințelor încadrate în clasa de risc seismic RsI ar urma să fie interzisă, prevede un proiect de lege pregătit de Guvern în urma recentelor cutremure din România, analizat de Profit.ro.
Închirierea nu va mai fi posibilă până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente.
Citiți și: Chiriașii din apartamente: Acordul tuturor, obligatoriu pe contract„(2) Se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare în spațiile prevăzute la art. 2 lit. a), și altele asemenea care implică aglomerări de persoane, începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI a clădirii existente, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice.
(3) Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente.” Prin ”aglomerări de persoane” proiectul prevede ”prezența simultană a cel puțin 50 de persoane într-o încăpere, fiecăreia dintre acestea revenindu-i o arie de pardoseală mai mică de 4 mp”.
Proiectul prevede că toate contractele de închiriere din aceste clădiri aflate în derulare rămân în vigoare până la expirarea termenelor contractuale. Interdicțiile se vor aplica începând cu data intrării în vigoare a noii legi, care trebuie aprobată de Guvern, iar apoi de către Parlament și, ulterior, promulgată de șeful statului.
Detalii, AICI
Foto: Arhivă/ Descriptiv