New Profesional Consult 930 x 122

blocuri

Informație importantă pentru cei care stau la bloc!

Informație importantă pentru cei care stau la bloc!

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

O nouă restrângere a drepturilor proprietarilor de apartamente din blocurile cu risc seismic I. Imobile cu pericol de prăbușire în cazul unui cutremur cu magnitudine 7, se află în dezbatere parlamentară.

Proiectul inițiat de guvern. Acesta a trecut deja de Senat interzice închirierea apartamentelor în blocurile cu risc seismic I.

Motivul interzicerii chiriilor în blocurile Rs I este „apărarea dreptului la viață a altor persoane”.

Citiți și: Sprijin financiar pentru cei care stau la bloc!

Proprietarii având posibilitatea de a adera la un program național de consolidare pentru aducerea în siguranță a construcției.

Chiar dacă ar exista contrargumente legate de încălcarea Constituției, potrivit expunerii de motive, nu se limitează dreptul de proprietate.

Având în vedere că proprietarul se poate folosi de bunul său potrivit destinației, ceea ce se interzice fiind doar posibilitatea cedării folosinței către terți.

Informație importantă pentru cei care stau la bloc!

Potrivit propunerii legislative, în legea cadru 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor – care reglementează programul național de consolidare, în scopul accelerării măsurilor instituite de către autorități. Se introduce un alineat nou la art. 5 (3) prin care:

„Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația locuință din clădirile încadrate în raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI.

Începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente.”

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Gilca Geta spune:

    Sunt din Stafanesti argesi si noi avem probleme cu blocul

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3