930 x122 grota rece

magazine

Interdicții în magazine! ,,Considerată contravenție”

Interdicții în magazine! ,,Considerată contravenție”

Citiți și: Schimbare importantă pe piața imobiliară!

Pentru a preveni consumul produselor din tutun sau al băuturilor alcoolice în rândul minorilor, mai mulți parlamentari propun ca, în magazinele sau localurile ce comercializează băuturi alcoolice sau produse din tutun, vânzătorii să poată cere actele de identitate ale clienților.

Măsura este luată pentru a verifica dacă aceștia au vârsta legală pentru cumpărarea unor astfel de produse.

Citiți și: Tranzacție majoră! Magazine din Argeș, vizate!

Aceasta este prevăzută printr-un proiect de lege ce a trecut tacit de Senat.

Asta deoarece n-a fost dezbătut și votat în termenul legal.

Concret, proiectul stabilește introducerea în Legea 349/2002 a unei noi prevederi.

Interdicții în magazine! ,,Considerată contravenție”

Potrivit acesteia, ,,în vederea verificării vârstei cumpărătorilor de produse din tutun, vânzătorii din unităţile care comercializează produse din tutun vor putea solicita consultarea actelor de identitate ale cumpărătorilor”.

Apoi, Legea 61/1991 va fi modificată astfel încât, pe lângă servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor, să fie considerată contravenție și vânzarea băuturilor alcoolice tinerilor cu vârsta sub 18 ani.

Cei ce nu vor respecta noua regulă privind interdicția de vânzare a băuturilor alcoolice tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor risca amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3