930 x122 grota rece

cristian paturca

A CÂNTAT CU VALERIU STERIAN ȘI CRISTI PAȚURCĂ! ACUM ÎI ÎNVAȚĂ MUZICĂ PE COPII!

Numele lui este Viorel Pițigoi. Poate că nu foarte mulți au auzit de el și poate că nu are succesul pe care ar merita să-l aibă. Vorbim, însă, despre un profesionist în ale muzicii, chitarist, vocalist și compozitor! A cântat cu Valeriu Sterian și Cristian Pațurcă. Tot datorită talentului său a ajuns în Statele Unite ale Americii, în Miami, dar și pe un vas de croazieră. Acum îi învață muzică pe copii la Casa de Cultură a Studenților din Pitești și cântă într-un pub cunoscut din oraș, în fiecare vineri, de la ora 21. Povestea lui muzicală a început la patru ani, de la o chitară luată dintr-un magazin…

Citiți și: VIOREL PIȚIGOI VA CÂNTA ALĂTURI DE EMERIC IMRE

„La patru ani am luat o chitară dintr-un magazin și am fugit”

Când a apărut la tine pasiunea pentru muzică?

-La patru ani am luat o chitară dintr-un magazin și am fugit, iar mama a fost nevoită să o plătească. Din acel moment am știut că muzica e viața mea.

Când te-ai apucat de cântat la modul profesionist?

-La cincisprezece ani am fost cooptat chitarist solo în trupa Krater, ceilalți membrii ai formației având fiecare peste treizeci de ani.

Ai urmat cursuri de chitară?

-Am urmat Liceul „Dinu Lipatti” din clasa a doua și, mai târziu, Conservatorul. Știu să cânt la aproape orice instrument la fel de bine cum cânt la chitară.

Ce perspective ți-a deschis trupa Krater?

Am câștigat multe festivaluri pop-rock. Am obținut „Corabia de Aur” în anul 2000 și marele premiu atât la „Voci Tinere”, cât și la „Floare de Colț”, în Galați.

Cu cine ai mai cântat?

Am cântat cu „Kilometrul 0”, cu Cristi Pațurcă, din 1998 până în 2000, și cu Valeriu Sterian și Compania de sunet, din 1997 până în 1998. De asemenea, și cu „Bereta”, ca vocal și chitarist.

Când ai înființat formația „Contrapunct” (contrapunct este un termen muzical)?

În 1996, cu colegii de la Conservator. Un an mai târziu am câștigat festivalul „Om Bun”. Vali Sterian a fost primul care ne-a ajutat și ne-a tras primul LP. În trupă eram și lider, și compozitor.

De ce n-ai mers mai departe cu formația?

Pentru că am plecat să cânt afară. Mirajul Americii era mare în acele vremuri!

„Cei de la casele de copii pot veni să învețe un instrument”

Ce ai făcut când te-ai întors?

M-am mutat în Pitești, pentru că eram sătul de București, și am intrat în trupa „Meda”. Am cântat vreo opt ani într-un restaurant cunoscut din Pitești și mai târziu am reformat trupa „Contrapunct”, alături de Ionuț Manolescu, ajutat fiind de Claudiu Dina (Olea), Nicu Șerban și domnul avocat Cristi Iordache. Menționez că m-au ajutat benevol, pentru că toți au crezut în mine. Dar domnului Cristian Iordache îi mulțumesc în mod deosebit pentru că m-a ajutat nu doar pe mine! Le-a dat o șansă și celor de la casele de copii să învețe să cânte la un instrument, la orice instrument doresc ei. Așa că cei de la casele de copii, prin bunăvoința domnului Iordache  și a directorului Casei de Cultură a Studeților, Daniel Ionescu, pot veni în orice zi de marți, joi sau vineri la CCS să învețe un intrument, fără a li se percepe nicio taxă.

Se poate trăi din muzică? 

-Da, atâta timp cât nu o păcălești!

Îți place să predai? E un scop în sine?

Îmi place foarte mult să predau pentru că așa las ceva în urma mea.

Ce realizări ai ca profesor de muzică?

Majoritatea elevilor mei sunt la un nivel destul de avansat după doar șase, șapte luni, dar până acum cea mai mare realizare este trupa Rock 4CE. Este o trupă formată din elevii de-ai mei cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani. Rock 4CE a luat locul trei la concursul Jam Session de la Sighișoara, în condițiile în care s-au „bătut” cu trupe ai căror membrii aveau peste douăzeci și cinci de ani, unele dintre ele chiar consacrate.

Te-ai gândit să participi la Vocea României ținând cont că ești și un vocalist foarte bun?

Nu!

De ce?

Pentru că știu din surse sigure că nu e un concurs corect.

„Având peste patruzeci de compoziții, intenționez să scot un album”

Ce proiecte ai?

În momentul de față am realizat un lucru destul de greu pentru orașul Pitești. Am creat o trupă, în care oricine știe să cânte e binevenit. Mai exact facem Jam Session într-un pub din Pitești în fiecare vineri seară și cântăm jazz, rock, folk, latino și tot ce ne mai trece prin minte, fără să repetăm nici măcar o singură dată! A prins la public! Mai am proiecte prin București și alte orașe ale țării și, așa cum am mai spus, cu ajutorul lui Cristian Iordache, proiectul muzical pentru casele de copii.

Ce ai de gând să faci tu pentru tine?

-Având peste patruzeci de compoziții, intenționez să scot un album. Mai am de tras doar patru piese în studio și albumul va fi gata.

Și ce vei face mai departe cu albumul?

Albumul va fi lansat cu Media Pro și cred că o să aibă succesul scontat.

În acest caz așteptăm cu interes să apară albumul! Succes!

Să fie! Mulțumesc!

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90